Uygulama Bugünden İtibaren Başladı! Uymayana 715 TL Ceza Veriliyor

Kocaeli'de, şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması sebebi ile güvenlik ekipleri tarafından denetim gerçekleştirildi.

01.12.2018-14:10 - (Son Güncelleme: 01.12.2018-14:32)

Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından, şehrin farklı yerlerinde kış lastiği uygulaması gerçekleştirildi. Kandıra Gişeleri mevkisinde, yolcu otobüsleri başta olmak üzere, yük taşımacılığında olan araçlar ve şehir içi servislerini durdurarak lastiklerin diş derinliğini kontrol eden ekipler, araçlarına kış lastiği takan sürücülere teşekkür etti.

'KIŞ LASTİĞİ ÖNEMLİ'

Sürücülerden Abdullah Karaoğlu, basın mesnsuplarına yaptığı açıklamada, Zonguldak'tan yola çıktığını ifade ederek, 'Kış lastiği önemli, ağır vasıtalarda daha da önemli. Yaptığımız iş ve yol şartları bunu gerektiriyor. Biz bir ay önceden lastiklerimizi taktık. Şirketimiz de buna önem veriyor. Sürekli yollarda olduğumuz için lastiklerimizi takmayı bugüne bırakmadık. Lastiklerin alışma aşaması var, şu an çok rahat bir şekilde tedbirimizi alıp yolumuza devam ediyoruz.' dedi.

'GÜVENLİK İÇİN KURALLARA UYUYORUZ'

TIR şoförü Uğur Şahin de 'Kışın soğuklarda daha güvenli yol alabilmemiz için 1 Aralık tarihinden itibaren kış lastiklerimizi taktırdık. Hem kendi güvenliğimiz hem de trafiğin güvenliği için kurallara uyuyoruz.' açıklamasında bulundu.

CEZA 885 LİRAYA ÇIKARILACAK

Şehirler arası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için başlayan zorunlu kış lastiği uygulaması, 1 Nisan 2019 tarihinde sona erecek. Kurala uymayan araç sahiplerine uygulanan 715 liralık ceza, 1 Ocak 2019'dan itibaren 885 liraya çıkarılacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal