Usulsüzlük Yaptığı Tespit Edilen 91 Bin Kişinin Seçmen Kaydı Donduruldu

Yerel seçimler yaklaşırken sahte seçmenler de tek tek incelenip tespit edildi. Tespit edilen 91 bin kişinin seçmen kaydı donduruldu.

02.02.2019-13:28 - (Son Güncelleme: 02.02.2019-13:17) Usulsüzlük Yaptığı Tespit Edilen 91 Bin Kişinin Seçmen Kaydı Donduruldu

Mahalli İdareler seçimlerinde akrabası-tanıdığı için oy kullanmak için seçmen kaydını taşıyanlara dönük gerçekleştirilen incelemeler sona erdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu çerçevede, 91 bin seçmenin kaydını dondurdu. Bu kişiler 31 Mart'ta oy veremeyecek.

TEK TEK İNCELENDİ

Alınan bilgilere göre, seçmen kütüklerine yapılan itirazlar çerçevesinde ilçe seçim kurullarından gelen başvurular YSK tarafından bir hafta devam eden bir incelemeye tabi tutuldu. Seçmen taşıma, boş binaya seçmen yerleştirme, ölü seçmen söylentileri ya da seçmen kaydının olmaması gibi meselelerde yapılan itiraz ve şikayetlerin incelemesi neticesinde toplam 91 bin 83 seçmenin şartının dondurulmasına karar verildi.

İTİRAZ SÜRESİ GEÇTİ

YSK görevlileri bu sayının hepsinin 'seçmen taşınması' ile alakalı iddiaları çerçevesinde bildirilirken, "Farklı nedenler de var. Zamanında itirazını yapmadığı için mağdur olanlar da var. Fakat itiraz süresi geçtiği için, bu hususta gerçekleştirilecek bir şey yoktu ve o halde olanların da seçmen kayıtları donduruldu" dedi.

SEÇMEN OYUNU

YSK, özellikle seçmen taşıma söylentilerini içeren şikayet ve itirazları tek tek dosya üstünden inceledi. İkamet ettiği yerin haricinde oy kullanmak isteyenlerin birçoğunun muhtarlık seçimine destek vermek için seçmen kütüğünü taşımak istediği tespit edildi. Bazı başvuru ve itirazlar incelenirken şaşırtan örnekler de meydana çıktı. Seçmen kütüğünü kaydırdığı iddiasıyla şikayet edilen şahsın muhtar adayı olduğu ve 20 senedir aynı mahallede ikamet ettiği ortaya çıktı. Şikayet eden kişinin de rakibi olduğu belirlendi. Bir başka dosyada ise bir kentteki 5 farklı evden, aynı ilçeye 20 kişinin kaydının alındığını ve bu 20 kişi için aynı ikamet adresinin gösterildiği belirlenerek, bu şahısların seçmen kayıtları donduruldu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal