Üst Düzey FETÖ'cü Teröristlere Hangi Ülkeler Sahip Çıkıyor

15 Temmuz 2016 tarihinde FETÖ'nün hain darbe girişimi sonuçsuz kalırken, ülkedeki birçok FETÖ'cü yurt dışına kaçtı. Türkiye bu teröristlerin yerlerini belirledi ve sığındıkları ülkelerden teslim edilmesini istedi. Fakat Türkiye'nin bu isteğine yanıtsız kaldı. İşte FETÖ'cüleri saklayan ülkeler...

15.07.2020-15:08 - (Son Güncelleme: 15.07.2020-15:27) Üst Düzey FETÖ'cü Teröristlere Hangi Ülkeler Sahip Çıkıyor

Tarih 15 Temmuz 2016'yı gösterdiğinde Türkiye bir yol ayrımına geldi. Ya geçmişteki darbeler gibi seyirci kalınacak ve yıllarca geriye dönecekti ya da darbecilerin karşısına çıkıp Türkiye için savaşacaktı.

KAÇACAK YER ARAMAYA BAŞLADILAR

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın önderliğindeki halkın kararı net oldu ve FETÖ'nün darbe girişimi bastırıldı. O gece ülkede bulunan bir kesim ise darbenin başarılı olması için dua etti. Televizyonları başında olanları heyecan ve mutlulukla takip edenler, sabahın ilk ışıklarıyla kaçacak yer aramaya başladı. Darbe girişimi başarısız olmuş, halk Fetullah Gülen ve teröristlerine ağır bir darbe vurmuştu.

TÜRKİYE'YE İHANET

FETÖ'nün üst ve alt birçok üyesi yakalanırken, bazı isimler yurt dışına kaçmayı başardı. Türkiye, kaçan teröristlerin yerlerini tespit ederken, bulundukları ülkelerden iade talebi istedi. Türkiye'nin bu isteği ise karşılıksız kaldı. Dostumuz gibi görünen birçok ülke sakladığı FETÖ'cüler ile Türkiye'ye ihanet etti.

İşte FETÖ'cülere sahip çıkan ülkeler:

FETÖ'nün darbe sürecinde kritik rol oynayan isimlerden biri eski savcı Zekeriya Öz oldu. Yargıda aldığı kararlar ile darbenin hazırlanmasında önayak oldu. Öz, ilk olarak Bulgaristan'a kaçarken daha sonra Almanya'ya geçti. Firari Zekeriya Öz burada saklanmaya devam ediyor. 

Yine son dönemki görgü tanıklarına göre, FETÖ'nün imamlarından olan Adil Öksüz'ün de Almanya'da saklandığı belirtildi.

Mustafa Yeşil, Akın İpek ve Tarık Toros gibi isimler de İngiltere'de gizleniyor. Özellikle Mustafa Yeşil ve Tarık Toros, FETÖ'nün medyadaki yansıması olarak biliniyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal