Üsküdar'da 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü Farkındalık Etkinliği Gerçekleşti

Üsküdar'da, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" sebeiyle, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca "farkındalık" etkinliği gerçekleşti.

10.12.2019-13:16 - (Son Güncelleme: 10.12.2019-13:08)
Üsküdar'da, "10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü" sebeiyle, AK Parti İstanbul İl Başkanlığınca "farkındalık" etkinliği gerçekleşti.

Üsküdar Meydanında yapılan organizasyonda savaş ve diğer nedenlerden dolayı ülkelerini bırakmak zorunda kalan insanların valizleri, temsili olarak tel örgüler içerisinde ziyarretçilere sunuldu.

Söz konusu organizasyonda AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak'ın da günün önemini dile getiren "Meçhul Yolculuk" isimli mesajı, panoda bulundu. Şenocak'ın mesajında şu ifadeler kullanıldı:
"Bugün özellikle Orta Doğu'da binlerce insan savaş suçu işlendiği için evlerini, yuvalarını, yurtlarını ve hayallerini geride bırakıp hayatta kalabilmek umuduyla meçhul bir yolculuğa çıkıyorlar. Bu yolculukların sonunda ne yazık ki bazen ölümle, bazen de açlık ve sefaletle karşı karşıya kalıyorlar. Biz Türkiye olarak, her nerede bir mazlum varsa onlara el uzattık uzatmaya da devam ediyoruz. Sen de kalbinle ve sesinle mazlumların yanında ol. Hepimiz için dana yaşanılabilir bir dünyaya."

Etkinliği seyirci olan misafirlerden Sevim Yalçın, canlılara kıyılmaması belirterek, "Her ne olursa olsun, her kim olursa olsun sahip çıkılması lazım. Suç işleyen varsa bile bunların da eğitilmesi gerekiyor. Empati yapmamız gerekiyor." diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal