Uşak'ta Gölet Sızıntısı Nedeniyle 2 Köy Boşaltıldı

Uşak'ta yer alan Bahadır Göleti'ndeki sızıntı sebebiyle 2 köy tedbir amaçlı boşaltıldı. Valilik ise gölette su boşaltma işleminin devam ettiğini belirtirken 4 köyde de okullar tatil edildi.

20.02.2020-23:31 - (Son Güncelleme: 21.02.2020-11:11)

Uşak’ın Banaz ilçesinde Sıracevizler Deresi üzerinde yer alan Bahadır Göleti'ndeki su sızıntısı sebebiyle 2 köyün tedbiren boşaltıldığı ifade edildi.

Uşak Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, sabah saatlerinde göletin gövde dolgusunun akışa göre sağ tarafında su çıkışı görüldüğü, göletten akan suyun alanda herhangi bir negatifliğe sebep vermemesi için Devlet Su İşleri 2. Bölge Müdürlüğü görevlilerince anında güvenlik önlemi alındığı ifade edildi.

DSİ 2. Bölge yetkilileri yapmış olduğu çalışmada, yağışın da artması ve yarın da devam edeceği planlanırken, dere yatağı güzergahında yer alan 584 nüfuslu Bahadır ve 778 nüfuslu Hatipler köylerimizin tedbiren tahliyesine karar verilmiş olup, vatandaşlarımızın Banaz ilçe merkezindeki otel, pansiyon, yurt ve diğer kamu binalarında barındırılmaları planlanmıştır"

DSİ Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada ise olaya ilişkin gerekli güvenlik önlemlerinin ve tedbirlerin alındığı ifade edildi.

4 KÖYDE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Baraj da oluşan çatlaklardan ötürü patlaması ihtimaline karşı ise Bahadır, Hatıplar, Güllüçam ve Banaz köylerinde okullar tatil edildi.

Dere yatağına yakınlığı bulunan evlerin ise tedbirli olmaları için köylerde bulunan camilerden anonslar yapıldı.

Banaz Kaymakamı Oğuz Alp Çağlar ise Bahadır Barajı'nın olduğu bölgede incelemede bulunarak, yetkililerden önemli bilgiler aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal