Uşak'ta 26 Berberin Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Ülkemizde normalleşme adımı kapsamında berberler tekrar faaliyete başlarken bu durum tartışmalara neden oldu. Son olarak Uşak'ta 26 berberin coronavirüs testi pozitif çıkarken, bu durum şehirde büyük endişe yarattı.

16.05.2020-16:19 - (Son Güncelleme: 16.05.2020-16:09) Uşak'ta 26 Berberin Coronavirüs Testi Pozitif Çıktı

Coronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde birçok işletme geçici süreliğine kapatıldı. Normalleşme sürecinin ilk adımı berber, kuaför, güzellik salonu ve AVM'ler için atıldı. 11 Mayıs'tan itibaren buralar tekrar faaliyete başlarken, beraberinde birçok tartışmayı da getirdi. Bazı berberlerin coronavirüs testi pozitif çıkarken, bu haberler kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

Uşak Valiliği önlem amaçlı kentte hizmet veren 421 berber ve kuaförü, yeniden açılmadan önce Covid-19 testi yaptırmaya çağırdı. Berberlerden çoğunluğu test yaptırırken; yapılan testler sonucunda 26 berberin coronavirüs testi pozitif çıktı. Berberler hastanede tedavi altına alınırken bu durum ilde büyük bir paniğe yol açtı. Öte yandan, bazı berberlerin ise sağlıklarının iyi olduğunu söyleyerek test yaptırmadığı, kendilerini evlerinde izole ettiği ve dükkanlarını açmayacaklarını bildirdikleri öğrenildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal