Ürdün-Türkiye Ticaret Anlaşması Yeniden Düzenleniyor

Ürdünlü bir yetkili Cumartesi günü, Ürdün hükümetini Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını iptal etme kararını tersine çevirmeye çağırdı.

03.11.2018-17:28 - (Son Güncelleme: 03.11.2018-17:24) Ürdün-Türkiye Ticaret Anlaşması Yeniden Düzenleniyor

Cumartesi günü Ürdünlü bir yetkili, hükümeti Türkiye ile serbest ticaret anlaşmasını iptal etme kararını tersine çevirmeye çağırdı.
Ürdün Ticaret Odası Başkanı Nael El Kabariti yaptığı açıklamada, "Ticaret sektörü hükümetin anlaşmayı tüm tarafların aleyhine hizmet etmesi için dikkatli bir şekilde yerine getirmesini umut ediyor." dedi. El Kabariti, anlaşmanın kaldırılmasının "önceden haber vermeksizin bazı Türk markalarından ayrıcalıklar elde eden şirketlere ciddi zarar vermesine neden olduğunu" söyledi. El-Kabariti, anlaşmanın "ulusal ekonomiye ve tüketicilere hizmet eden olumlu yönleri" olduğunu da sözlerine ekledi. 2009'un sonlarında imzalanan serbest ticaret anlaşması 2011'de yürürlüğe girmişti ancak Ürdün, anlaşmanın beklenen sonuçlara ulaşmadaki başarısızlığını öne sürerek geçen yılın Mart ayında anlaşmayı askıya aldı. 

Geçen ay Türkiye Büyükelçisi Murat Karagöz, Ürdün ve Türkiye'deki yetkililerin "Ürdün tarafının kaygılarını dikkate alarak kazan-kazan esasına göre anlaşmayı yeniden değerlendirmek için ellerinden geleni yaptığını" söyledi. Ekim ayı ortasında, Türk Ticaret Bakanı Ruhşar Pekcan, anlaşmanın tadil edilmesi ve iki ülke arasındaki ticaret hacminin artırılması için görüşmelerde bulunacağı Ürdün'ü ziyaret etti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal