Ünlü İşadamı FETÖ Elebaşına Kefil Oldu, ABD Engellerini Kaldırdı!

FETÖ "Tayin heyeti üyesi" Ahmet Kara ve Ekrem Dumanlı, Yeşil Kart için işadamı İshak Alaton'dan yardım istedi. Alaton, ABD nezdinde girişimlerde bulunarak Gülen'in Pensilvanya'ya yerleşmesinin önündeki engelleri kaldırdı.

21.08.2016-11:38 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Ünlü İşadamı FETÖ Elebaşına Kefil Oldu, ABD Engellerini Kaldırdı!

Yeni Şafak'ın haberine göre, teröristbaşı Fetullah Gülen ve örgütüne yönelik sürdürülen soruşturmalarda, Gülen'in 1999'da başlayan ABD macerası da mercek altına alındı.

Örgütün tam olarak ABD güdümüne girdiği 1999 yılında, Gülen'in bu ülkede yaşaması için gerekli olan yeşil kartın, işadamı İshak Alaton'un çabalarıyla alınabildiği belirlendi.

FETÖ ana davası klasörlerine giren tespitlere göre, FETÖ'nün sözde 'Tayin Heyeti Görevlisi' olan Ahmet Kara, eski Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ekrem Dumanlı ile birlikte İshak Alaton'un kapısını çalarak Gülen'e yeşil kart verilmesi için yardım talep etti. İki FETÖ yöneticisinin yardım talebi üzerine Alaton, ABD nezdinde girişimlerde bulunarak Gülen'e yeşil kart verilmesini sağladı.

Emniyet raporlarına göre, Dumanlı ile birlikte Alaton'a başvuran Kara, FETÖ lideri Gülen ile Yahudi işadamları arasındaki bağlantıyı sağlıyordu. Aynı yıl dönemin Başbakanı Bülent Ecevit ile görüşerek Gülen hakkında herhangi bir adli işlem yapılmaması ve Gülen'in yurtdışına çıkışına izin verilmesini de isteyen kişi Kara'ydı. Ecevit, görüşmenin ardından Gülen'in ABD'ye gidişine onay verdi.

Kenya'ya Obama için gönderildi

Fetullah Gülen'e yeşil kart için İshak Alaton'dan ricacı olan Ahmet Kara, örgütün ilginç isimlerinden. Bir dönem FETÖ'nün TSK, Emniyet ve MİT imamları Kara'ya bağlı çalışıyordu. FETÖ'ye ait Samanyolu TV'nin yönetim kurulunda bulunan Kara, daha önce 'Erzurum imamı', 'İstanbul imamı', 'Marmara bölge sorumlusu' ve 'Kenya imamı' gibi sıfatlarla çalıştı.

Örgütün 2 Numara'sı olarak gösterilen Mustafa Özcan'ın yardımcısı olan Kara'nın, FETÖ'yü yöneten birkaç kişiden biri olduğu belirtiliyor. Bu isim, 20 Ocak 2009 günü ABD Başkanı Barack Obama'nın yemin törenine de davet edilmişti. Savcıya tanık sıfatıyla ifade veren Hayati Küçük, Ahmet Kara'nın, Fetullah Gülen tarafından Kenya imamlığına getirilmesinin nedenini şöyle açıkladı:

“Kara Kenya'ya gönderildi, çünkü Obama aslen Kenyalı. Kara, Obama'nın bu ülkedeki bütün akrabalarına ulaşarak onları bir şekilde Türkiye'ye getirdi. Gülen'in Obama'ya ulaşma yolunda Ahmet Kara etkili bir isim." Kara, POLNET kayıtlarına göre Kara 8 Ağustos 2014 günü Türkiye'den kaçtı ve bir daha geri dönmedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal