UNICEF'ten 'Dünya Çocuk Günü'ne Özel Mavi Organizasyon

UNICEF'in 20 Kasım'da kutladığı Dünya Çocuk Günü'nde, İstanbul'daki boğaz köprüleri ile Galata Kulesi ve Ankara'daki Atakule mavi renkle aydınlanacak.

18.11.2019-14:40 - (Son Güncelleme: 18.11.2019-14:29)

UNICEF'in her yıl 20 Kasım'da kutladığı Dünya Çocuk Günü'nde, çocuk haklarıyla ilgili farkındalık oluşturmak için İstanbul'daki boğaz köprüleri ile Galata Kulesi ve Ankara'daki Atakule mavi renkle aydınlanacak.

Birleşmiş Milletler Çocuklara Yardım Fonundan (UNICEF) aktarılan açıklamaya göre, UNICEF tarafından her yıl 20 Kasım'da kutlanan Dünya Çocuk Günü, bu yıl aynı zamanda Birleşmiş Milletler Çocuk Haklarına dair Sözleşmesi'nin kabul edilişinin 30'ncu yıl dönümüne denk geldi.

Okula gidemeyen, korunmasız ve köklerinden koparılmış milyonlarca çocuğun durumu hakkında farkındalık oluşturmak ve bu çocuklar için büyük önem taşıyan kaynakların sağlanması için harekete geçme çağrısında bulunan UNICEF, Türkiye'de sembollerini mavi renk ile ışıklandırarak tarihi mekanlara renk katacak.

İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Galata Kulesi, Ankara'da Atakule 20 Kasım günü mavi ışıkla renklendirilecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal