Umreden Dönenlerin Karantina Süreleri Uzatıldı

Umreden dönen ve karantina süresi dolan bazı vatandaşların test sonucu pozitif çıkarken, Bilim Kurulu tahliye işlemlerini 1 hafta erteledi.

30.03.2020-11:46 - (Son Güncelleme: 30.03.2020-11:33) Umreden Dönenlerin Karantina Süreleri Uzatıldı

Ülkemizdeki coronavirüs salgını etkili olmaya devam ederken, umre için Suudi Arabistan'a giden vatandaşlar Türkiye'ye döndüğünde 14 gün kuralı gözetilerek karantina altına alındı. Konya'da 2 yurda yerleştirilen vatandaşların karantina süreleri doldu. Test sonuçları negatif çıkan ve tahliye edilmesi beklenen vatandaşlar için önce şehir dışına gidecek olanlara öncelik verildi ve yurt önüne otobüsler getirildi. Tahliye olması beklenenlere 14 gün daha evde kalmaları yönünde tebligat imzalatıldı. 

Fakat dün yapılan son testlerde bazı vatandaşların coronavirüs test sonuçları pozitif çıktı. Bu gelişme sonrası Bilim Kurulu harekete geçti ve tahliye işlemlerini 1 hafta uzatma kararı aldı. 

NE OLDU?

Umre ziyareti için Suudi Arabistan'a giden vatandaşlar tedbir amaçlı olarak ülkeye döndüklerinde karantina altına alındı. Konya'da ayrı iki yurda yerleştirilen 2 bin 500 kişi 14 gün boyunca burada ayrı odalarda tutuldu. 15 Mart tarihi itibariyle yurtların çevresinde 500 polis görevlendirildi ve çevrede güvenliği sağladı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal