Ümraniye'de Meydana Gelen Çökmenin Sebebi Belli Oldu

İstanbul Ümraniye'de meydana gelen çökmenin sebebi belli oldu. Ümraniye Belediyesi'nden yapılan açıklamada çökmenin şantiye elektrik kablolarında meydana gelen patlamadan kaynaklandığını açıklandı.

30.07.2018-15:42 - (Son Güncelleme: 30.07.2018-15:33) Ümraniye'de Meydana Gelen Çökmenin Sebebi Belli Oldu

Ümraniye'de istinat duvarının çökmesi neticesinde bazı otomobiller inşaat çukuruna yuvarlandı. Olay Fatih Sultan Mehmet Sanayi Sitesi'ndeki Site Yolu Caddesi'nde cereyan etti. Belediye, çökmenin şantiye elektrik kablolarında meydana gelen patlamadan kaynaklandığını duyurdu.

İSTİNAT DUVARI ÇÖKTÜ, 3 ARAÇ ÇUKURA YUVARLANDI

Ümraniye'de bir inşaatın istinat duvarı, önündeki yolun bir bölümü ile beraber çöktü. Yolda yer alan park durumundaki 2 araç ve bir kamyon çukura düştü. Olay yerine çok sayıda polis, itfaiye ve sağlık birimi gönderildi. Tehlike altındaki bazı otomobiller de trafik birimlerinin desteği ile bölgeden götürüldü.

"ELEKTRİK KABLOLARINDA OLUŞAN PATLAMA NEDEN OLDU"

Olayda ilk tespitlere göre can kaybı veya yaralanma meydana gelmedi. Mesele ile alakalı açıklama yapan Ümraniye Belediyesi, çökmenin şantiye elektrik kablolarında meydana gelen patlamadan kaynaklandığını söyledi.

ÜMRANİYE BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA GELDİ

Olayla alakalı Ümraniye Belediyesi'nden bir açıklama yayınlandı. Şahıs mülkiyetli iş yeri inşaatının mimari ve iksa projelerinin olduğu, onaylı projesine uygun olarak bütün cephelerde zemin çivisi uygulaması gerçekleştirildiği söylenen yazılı açıklamada, "Söz hususu inşaatın kuzey cephesinde kullanılmayan, güvenlik tedbirleri alınmış ve iksa uygulaması gerçekleştirilmiş olan bölümünde saat 10.00 sularında şantiye elektrik kablolarında meydana gelen patlamadan kaynaklandığı tahmin edilen kısmi bir çökme olmuştur" denildi.

Açıklamada, inşaat çalışmaları nedeni ile trafiğe kapatılan yolda otomobillerin park edilmemesiyle alakalı ikaz levhaları olduğu söylenerek, şöyle devam edildi:

"CAN KAYBI VE YARALANMA YAŞANMAMIŞTIR"

"Yolda park durumunda olan 3 araç toprağın çökmesiyle birlikte hafriyat sahasına yuvarlanmıştır. Olay esnasında herhangi bir can kaybı ve yaralanma meydana gelmemiştir. Bahse konu inşaat etrafındaki binaları tehlikeye atacak herhangi bir olumsuz vaziyet yoktur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ümraniye Belediyesi ve Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü birimleri tarafından lazım olan önlemler alınmış ve bölgenin güvenliğiyle alakalı dolgu çalışmaları sürmekte olup olumsuzluk gün içerisinde giderilecektir."

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal