Ülkesine Dönen Suriyeli Mülteci Sayısı 1 Milyonu Aştı !

Suriye Yerel İdare ve Çevre Bakanı Hüseyin Mahluf, ülkeye dönen Suriyeli mülteci sayısının bir milyonu aştığını bildirdi. En çok geri dönen Suriyeli sayısının Lübnan'dan olduğu ifade edildi

05.12.2019-12:56 - (Son Güncelleme: 05.12.2019-16:07)

El-Vatan gazetesine yaptığı açıklamada Mahluf, bir milyon mültecinin ülkeye dönüşünün "Suriye ordusunun teröristlere karşı kazandığı zaferin bir sonucu" olarak değerlendirdi.

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın tüm mültecilerin ülkeye dönmesi için yaptığı çağrıyı ifade eden Mahluf, dönenler için gerekli tüm desteğin ve karşılamanın devlet tarafından yapılacağını kaydetti.

ZORUNLU ASKERLİĞE 6 AY ERTELEME

Suriyeli bakan, geri dönen mültecilerden askerliğini yapmamış kişiler için 6 aylık süre verileceğini, bu sürede uyum sağlamaları için gerekli desteğin sağlanacağının altını çizdi.

Mahluf, "Geri dönüş konusunda şüpheye düşenler varsa, vatanına dönenlerin tüm haklara sahip olduğunu ve devletin desteğini aldığını bilsinler" şeklinde konuştu.

Bakan Mahluf, Suriye’nin tüm büyükelçiliklerinin geri dönmek isteyen vatandaşları için hazırda beklediğine işaret ederken, belgelerin eksik olması halinde elçiliklerin gerekli işlemleri yapacağı garantisini verdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal