Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Trafik Yoğunluğuna Düşük Emisyon Alanı Önlemi

Belediyelerce, şehir merkezlerinde trafik yoğunluğunun ve hava kirliliğinin olduğu alanlar 'düşük emisyon alanı' olacak. Düşük emisyon alanı, trafik yoğunluğuna paralel olarak araçların girişinin sınırlandırıldığı, yasaklandığı veya ücretlendirildiği alanlar veya yollar için geçerli olacak.

02.05.2019-13:23 - (Son Güncelleme: 02.05.2019-15:07)

Şehir merkezlerindeki araç yoğunluğu sıkıntısını gidermek için "düşük emisyon alanları" yapılacak. Bu yerlere, trafik yoğunluğuna paralel olarak, araç girişi sınırlandırılabilecek, yasaklanabilecek ya da ücrete tabi olacak.

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının 'Ulaşımda Enerji Verimliliğinin Artırılmasına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik'i Resmi Gazete'de yer alarak yürürlüğe girdi.

Yönetmeliğe göre, Bakanlık, ilgili diğer bakanlıklar ve belediyeler tarafından akaryakıt tüketiminin izlenmesi ve çevre dostu araçların kullanılması için ortak önlemler alacak. Yakıt tüketimini yükselten ve sürüş güvenliğini tehlikeye atan altyapı eksikliklerin tamamlanması ve denetlenmesi için harekete geçildi.

ÇALIŞMA SAATLERİ PLANLANACAK

Şehir çağındaki yoğun trafik sıkışıklığının meydana geldiği vakitlerde, trafiği rahatlatmak, enerji ve zaman tasarrufu elde etmek için şehirdeki kurum ve kuruluşların uygun görüşleri alınmak kaydı ile, işe başlama ve bitiş saatleri düzenlenecek. Esnek çalışma ve uzaktan çalışma olanakları da ele alınacak.

BakanlıK tarafından, havaalanı, liman, terminal ve raylı sistem istasyonlarında aydınlatma, ısıtma ve soğutma sistemlerinde çevreci alternatif enerji kaynaklarının kullanımı öncelikli olacak.

ELEKTRİKLİ ARAÇLAR İÇİN ALTYAPI

Belediyeler, ulaşımda alternatif enerji sistemlerini teşvik etmek amacı ile elektrikli araçların cadde ve sokaklar üzerinde şarj edilebilmesini sağlayacak altyapı planları hazırlayacak.

ŞEHİRLERE DÜŞÜK EMİSYON ALANLARI

Belediyeler tarafından, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının uygun görüşünü almak şartı ile, şehir merkezlerinde ve semt ölçeğinde yoğun trafik ve hava kirliliğinin yaşandığı kısımlar düşük emisyon alanı olacak.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal