Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Otobüs Şirketlerine Ek Seferler İçin İzin Verdi

Ramazan bayramının yaklaşması ile otobüslerde de yer kalmadı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı otobüs firmalarına ek seferler koyması için izin verdi.

16.05.2019-14:23 - (Son Güncelleme: 16.05.2019-14:17)

Şehirler arası sefer gerçekleştiren otobüs şirketlerinin Ramazan Bayramı tatili süresince yapacağı ilave seferler için izin süresi 30 Mayıs'ta başlayacak, 11 Haziran'da bitecek.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Karayolu Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgede, Ramazan Bayramı tatili süresince yolcu potansiyelinin önemli ölçüde artmasının beklendiği söylenerek, vatandaşların şehirler arası seyahat talebinin mevcut tarifeli yolcu taşıması yapan otobüslerin kapasitesiyle karşılanmasının zor olacağı kaydedildi. Bu çerçevede, şehirler arası sefer yapan otobüs şirketlerinin Ramazan Bayramı tatili süresince ek seferler düzenlemesine izin verildi.

30 MAYIS'TA BAŞLAYACAK

Otobüsler için ek sefer izni 30 Mayıs'ta başlayacak. B1 ve D1 yetki belgesi sahibi şirketler, zaman tarifesine bağlı kalmadan B2 ve D2 yetki belgeli 25 ve üstü koltuk kapasitesine sahip araçları 11 Haziran'a dek kullanabilecek. Karayolu ulaştırma hizmetlerinde herhangi bir aksamaya meydan verilmemesi için düzenlemeyle vatandaşların mağdur olmasının önüne geçilecek.

BİLDİRİM ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

Öte taraftan, şirketlere, tarifeli yolcu taşımacılığı hat listesinin dışına çıkmamaları, ücret tarifelerine uymaları, taşımalardaki sorumluluğu üstlenmeleri ve taşıma faaliyetleri ile alakalı Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne bildirimde bulunmaları mecburiyeti getirildi.

B2 yetki belgesi "uluslararası tarifesiz", D2 belgesi de "yurt içi tarifesiz" otobüs seferlerine çıkacaklara veriliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal