Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan: Kanal İstanbul'un Koridorlarını Belirledik!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, ''Kanal İstanbul'un yapılmasının gerekçeleri var. Boğaz İstanbul'u istanbul yapan tabii bir değerdir.'' dedi.

04.01.2020-15:00 - (Son Güncelleme: 04.01.2020-15:35)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan canlı yayında Kanal İstanbul projesine yönelik önemli açıklamalar kaydetti.

Bakan Mehmet Cahit Turhan'ın konuya yönelik açıklamaları tam olarak şöyledir:
''İstanbul bize ecdadımızın mirasıdır. Biz güzel bir İstanbul’u evlatlarımıza bırakmak istiyoruz. Kanal İstanbul'un yapılmasının gerekçeleri var. Boğaz İstanbul'u İstanbul yapan tabii bir değerdir. 350 metrelik gemiler İstanbul Boğazı'nı kullanıyor. Boğazdan geçen gemi sayısı güvenliği tehdit ediyor.
DÜNYANIN EN TEHLİKELİ SU YOLU: 'İSTANBUL BOĞAZI'
Bugün 200 bin tonluk petrol taşıyan bir geminin İstanbul Boğazı'nda kaza yaptığını düşünürsek, çok büyük bedeller ödemek zorunda kalırız. Dünyanın en tehlikeli su yolu İstanbul Boğazıdır. Çok keskin virajlar var ve boğazın su yapısı alttan akıntı ters yönde yani güney-kuzey istikametinde üstten ise kuzey-güney istikametinde akıntı var. Gemiler büyüdükçe risk daha da artıyor.
YAPACAĞIMIZ YENİ KANALLA MONTRÖ DELİNMİYOR
Yapacağımız yeni kanalla Montrö delinmiyor. Montrö Türk boğazlarını kapsayan bir anlaşmadır. Bu Karadeniz'e kıyısı olan ülkelerin güvenliğini sağlar. Boğazların tabii bir su olduğunu belirler. Boğaz gelecekte daha fazla gemi trafiğine maruz kalacak. Biz kimseye bu kanalı zorla kullanma dayatması yapmayacağız.
KANAL İSTANBUL'UN GÜZERGAHI
ABD gemisi geçecek' iddiası Montrö'ye göre mümkün değil. Biz bu kanalı İstanbul'un avrupa tarafında yapmak istiyoruz, bu koridorları belirledik.''

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal