Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Filyos Projesi İçin Tarih Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan Filyos Projesi ile ilgili bilgiler verdi. Turhan projenin 2020'de hizmete açılacağını söyledi.

07.06.2019-13:57 - (Son Güncelleme: 07.06.2019-13:48)

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Zonguldak'ın Çaycuma ilçesindeki Filyos beldesinde, Osmanlı Padişahı Sultan 2. Abdülhamid döneminden beri hayata geçirilmesi beklenen Filyos Projesi'nde sona yaklaşıldığını söyleyerek, "Fiziki gerçekleşme yüzde 80 oldu. Limanın 2020'de hizmete alınması düşünülüyor." dedi.

Bakan Turhan, yaptığı açıklamada, Sultan Abdülhamid döneminde hazırlanan ''Anadolu'da Genel Üretim Raporu''nda, Filyos'ta denizden açılacak kanallar üzerinden gemilerin Gökçebey'e dek girerek yükleme-boşaltma yapabileceği uluslararası ticaret ve sanayi alanı oluşturulmasına dayanan yatırım hayalinin, 2014 Devlet Yatırım Programı'nda gerçeğe dönüştüğünü ifade etti.

Limanın Türkiye'nin en büyük 5 yatırımından biri olduğunu söyleyen Turhan, buradaki çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi.

Turhan, Filyos'un Türkiye'nin haricinde Karadeniz'in de en büyük limanları arasında yer alacağını söyleyerek, "Hem Zonguldak'ın hem de Türkiye'nin lojistik imkanlarını güçlendirecek büyük bir yatırım olacak Filyos Limanı'nda senelik elleçlenecek yük kapasitesi 25 milyon ton olacak." diye konuştu.

Bakan Turhan, limanın Ankara metropolitan alanının denize çıkış kapısı konumunda olduğuna da dikkati çekti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal