Ukrayna'da İlk Defa Bir Türk Vatandaşı Milletvekili Seçimlerine Hazırlanıyor

Ukrayna vatandaşlığı bulunan ünlü Türk iş adamı Kadem Ergül, Ukrayna’da yapılacak parlamento seçimlerine girmeye hazırlanıyor.

10.07.2019-23:10 - (Son Güncelleme: 10.07.2019-22:59)

LAZ MÜTEAHHİT

Artvin doğumlu olan ve uzun yıllardır Ukrayna'da yaşayan Kadem Ergül, kendi tabiriyle “laz müteahhit”, Ukrayna'da yapılacak olan parlamento seçimlerine girmeye hazırlanıyor.

"VE HATTA LAZCA BİLE BİLİYORLAR"

Kiev'deki Türk gazetecilere röportaj veren Ergül, “1992 senesinde Batum üzerinden Ukrayna'ya geldiğimde cebimde sadece 100 dolar vardı. İlk sene ailemin maddi desteğini aldım ama ikinci seneden itibaren çalışmaya başlayarak kendi masraflarımı kendim karşıladım. Doğduğum ülke olan Türkiye'yi ve yaşadığım ülke olan Ukrayna'yı çok seviyorum. Eşim buralı ve iki çocuğumuz var. Çocuklarımın ilerde Türkiye ve Ukrayna lehine köprü olması için uğraşıyorum. Bu iki dost ülkenin geleceği için bu çok önemli. Çocuklarım Rusça, Türkçe, Ukraynaca ve hatta Lazca bile biliyorlar. Evlatlarımın sık sık Türkiye'de vakit geçirmesini sağlıyorum” dedi.

İKİ ÜLKEYE DA FAYDALI OLMAK İSTİYORUM 

Hem Türk olmasının hem de Ukrayna vatandaşı olmasının kendisine büyük avantaj sağladığını belirten Ergül, “Ukrayna altyapı ve asfalt konularında çok yetersiz. Bizler bu işi çok iyi yapıyoruz. Ukrayna'da Türk firmaları asfalt konusunda çok önemli yerdeler. Parlamentoya girebilirsek Ukrayna Ulaşım Bakanlığının birçok işini Türklerin yapmasından yanayım, çünkü inşaat, altyapı, yol bizim işimiz. Türk vatandaşları olarak Ukrayna'da çok ciddi projelere imza attık ve bunlardan bazıları benim projelerim. Bildiğimiz bu konularda tecrübelerimizi paylaşarak iki ülkeye de faydalı bir siyasetçi olmayı istiyorum” dedi. 

"KIRIM SORUNU BİZİM DE SORUNUMUZDUR"

Ergül, “Rusya ile yaşanılan Kırım sorunu bizim de sorunumuzdur. Kırım Meclis Başkanı Rıfat Çubarov ile aynı partide olmak gurur verici benim için” şeklinde konuştu. 

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, başkanlık yemini ettiği törende ilk icraat olarak parlamentoyu feshetmiş ve seçim duyurusu yapmıştı.  

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal