Ücretsiz Maske Dağıtımı Başlıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün yaptığı konuşmada maskeler için alınan kararları aktardı. Erdoğan, maske satışının yasaklandığı ve vatandaşa ücretsiz dağıtılacağı yönünde talimat verirken, ücretsiz maske dağıtımı bugün başlıyor.

07.04.2020-10:01 - (Son Güncelleme: 07.04.2020-10:24) Ücretsiz Maske Dağıtımı Başlıyor

Küresel pandemi için tercih edilen ürünler arasında tıbbi malzemeler ilk sırada geldi. Özellikle insanlar maske ve dezenfektan alımına yönelirken, satıcılar bu durumu fırsat bilerek fiyatlarda fahiş artırmalar yaptı.

Bu gelişme üzerine harekete geçen hükümet vatandaşlara ücretsiz olarak maske dağıtmaya başladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan dün ulusa sesleniş konuşmasında bu konuyu kamuoyuna duyurdu.  Erdoğan'ın talimatı ile birlikte, PttAVM.com üzerinden vatandaşlar ücretsiz olarak maske isteyebilecek.

Kararın alınmasının ardından vatandaşlar yoğun bir talepte bulundu ve yaklaşık olarak 5 milyon tıklanma oldu. Yoğunluk nedeniyle site kısa süreli olarak hizmet dışı kalırken, sistem e-Devlet üzerine taşındı.

Gerekli olan alt yapı çalışmasının ardından sistemin aynı adres üzerinden yeniden devreye alınacağı öğrenildi.

Her vatandaş için bir haftada 5 adet maske verilecek. Maskeleri aile üyeleri birlikte toptan olarak sipariş edebilecek. PTT Kargo ile ücretsiz olarak taşınacak maskelerle ilgili yaş şartı da getirildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal