Uçak Kazası Soruşturmasında Gelişme: Bilirkişi Raporu Hazırlanacak

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı'nda gerçekleşen uçak kazasıyla ilgili kusur halinin belirlenmesi için bilirkişi raporu oluşturulacak. Kaptan pilotun ev hapsi kaldırılarak, kendisine yurt dışına çıkış yasağı verdiği belirtildi.

25.09.2020-15:18 - (Son Güncelleme: 25.09.2020-14:56) Uçak Kazası Soruşturmasında Gelişme: Bilirkişi Raporu Hazırlanacak

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, 5 Şubat tarihinde 177 yolcu ile altı mürettebatın olduğu İzmir-İstanbul uçuşunu gerçekleştiren Pegasus Havayolları'na ait yolcu uçağının pistten çıkmasıyla üç kişinin yaşamını yitirdiği kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Savcılık soruşturması çerçevesinde zanlıların kusur halinin tespit edilmesi için beş klasör ile CD'nin olduğu dosyayı bilirkişi kuruluna yolladı.

ALTI KİŞİLİK BİLİRKİŞİ KURULUNA ÜÇ AY MÜHLET

Dosyanın gittiği altı kişilik bilirkişi kuruluna, raporun oluşturulması için üç ay süre mühlet verildi.

Uçak içerisindeki konuşmaları deşifre yapacak olan bilirkişiler, pistteki yüzeyle alakalı analiz yapacak, meteorolojik verileri, uçaktaki teknik donanımları ile pilotların iniş iradesini araştıracak.

KAPTAN PİLOTA YURT DIŞI YASAĞI

Bu arada, geçen mart ayında tutuklu yargılanan M.A. ile ilgili, daha sonra serbest bırakılarak getirilen ev hapsi şeklindeki adli denetim uygulamasının kaldırıldığı belirtildi.

Pilotun yurt dışına çıkışı yasaklandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal