Üç Ayrı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi Yürürlüğe Girdi

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne dair 3 farklı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

10.07.2018-10:52 - (Son Güncelleme: 10.07.2018-11:13)

"1" numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde, Cumhurbaşkanlığı teşkilatında dair maddeler yer aldı.

"2" numaralı kararnamede bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro ve pozisyonların ihdası, iptali ve kullanımına ilişkin esas ve usuller tespit edilerek ifade edildi.

Üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında atama usullerine ilişkin usul ve şartlar ise "3" numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde belirtildi.

İLK KARARNAMENİN İÇERİĞİ

"1" numaralı Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı Hakkında Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi, "Cumhurbaşkanlığı Makamı, Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Yardımcıları ve Cumhurbaşkanına Vekalet, Cumhurbaşkanlığı Politika Kurulları, Cumhurbaşkanlığına Bağlı Kurum ve Kuruluşları, Bakanlıklar, Cumhurbaşkanlığı Ofisleri ve Ortak Hükümler" başlıklı kısımlar ile teşkilat yapısı değişti.

Mevzu bahis kararname ile Cumhurbaşkanlığı Teşkilatı ile Cumhurbaşkanlığı çatısı altında oluşturulan kurul ve ofislerin yapısı, Bakanlıkların teşkilat yapılanmaları ve bağlı kurum ile kuruluşlara dair esaslar ve usuller ortaya kondu.

İlk kararnamede 7 ayrı bölüm ve 539 madde yer aldı.

DİĞER KARARNAMELER

"2" numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde ise kararname kapsamındaki bazı kamu kurum ve kuruluşlarına ait kadro ve pozisyonların ihdası, iptali ve kullanımına dair esas ve yolları ortaya kondu.

Bu kararnamede 17 madde ve geçici 1 maddeye yer verildi.

15 madde ve geçici 1 maddeden oluşan "3" numaralı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi'nde de üst kademe kamu yöneticileri ile kamu kurum ve kuruluşlarında atama usullerine ilişkin usul ve esaslar yer aldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal