@MstSelanik Kod Adlı Mesut Aykın FETÖ'den Tutuklandı

FETÖ terör örgütü zanlısı olarak gözaltına alınan Mesut Aykın'ın evinde Yunanistan dahil olmak üzere bir çok ülkeye ait simkart çıktı. Aykın, çıkarılan mahkeme tarafından tutuklandı. Örgüte ait dijital materyaller ele geçirildi.

02.04.2020-19:35 - (Son Güncelleme: 03.04.2020-21:11) @MstSelanik Kod Adlı Mesut Aykın FETÖ'den Tutuklandı

haber365 (ÖZEL)- Polisin düzenlediği operasyonda, "Mustafa Selanik" ve "Türkiye Gerçekleri" adlı hesabı kullandığı tespit edilen Mesut Aykın çıkarıldığı mahkemece tutunlandı. 

Şüphelinin üzerinde ve evde yapılan aramalarda bulunan çok sayıda dijital malzeme ve dokümana el konuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından verilen talimat üzerine FETÖ propagandası yaptığı gerekçesi ile AnkaraKuşu hesabının kullanıcısyla eş zamanlı İstanbul’da gözaltına alındı. Aykin, Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüp sorguya alındı. Geçtiğimiz gün de Ankara Kuşu hesabının yöneticisi Oktay Yaşar gözaltına alınmıştı.

MESUT AYKIN “ERDOĞAN’IN EVİNİN KROKİSİNİ DHKP,C’YE BEN VERDİM”

Daha önce de gözaltına alınan ve sorgusunda terör örgütü ile ilişkisini itiraf eden Mesut Aykın, soruşturmayı yürüten savcılığın talebiyle Asliye Ceza Hakimi tarafından garip bir şekilde serbest bırakılmıştı.

FETÖ ve DHKP-C ile ilgili hazırlanan iddianamede şu görüşlere yer verilmişti: Mesut Aykın’ın da ifadesine yer verilerek, Erdoğan’ın evine ait krokilerin bulunduğu USB belleğin kendisine FETÖ’cü polisler tarafından verildiğini, kendisinin de Asuman Akça’ya yönelik düzenlenecek operasyondan önce Küçükçekmece’deki bir müzikholde, tanımadığı birine teslim ettiğini söyledi.

İDDİANAMEDEKİ TESPİTLER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede ayrıca şu tespitlere yer verildi: FETÖ/PDY örgütünün Emniyet içindeki uzantılarının DHKP-C örgütü ile bağlantılı oldukları. KAOS Timi DHKP-C örgütüne FETÖ’nün hedefleri doğrultusunda kurduruldu. KAOS timinin yaptığı/yapacağı eylemler ile ülkede kargaşa ortamı yaratma hedeflendi.

Hrant Dink’in öldürülmesiyle başlayan 15 Temmuz darbe girişimine kadar uzanan süreçte, topluma ve sosyal yapıya darbenin haklılığını inandırmaya yönelik eylemler yapıldı. Bu şekilde organize ettikleri huzursuzluk ortamı ile darbeye müsait ortam oluşturuldu.

13 SANIK Eski polis şefleri Ali Fuat Yılmazer, Ali Osman Kahya, Halil Karakuzulu, İsmail Aşı, Ferdi Taşkaya, Mehmet Yılmaz, Mustafa Eren, Mustafa Evcil, Serdar Bayraktutan, Ufuk Yıldırım ile Asuman Akça’nın vurulmasında rol alan DHKP-C’li Gürkan Türkoğlu, yardımcı istihbarat elemanı Mesut Aykın ve avukat Süleyman Taşbaş, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede sanık olarak yer alıyor.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal