Tutuklanan 23 FETÖ'cü Jandarma İtirafçı Oldu

FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına karşı soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan 50 kişiden 23'ü pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı oldu.

16.11.2018-14:04 - (Son Güncelleme: 16.11.2018-13:50) Tutuklanan 23 FETÖ'cü Jandarma İtirafçı Oldu

FETÖ'nün Jandarma Genel Komutanlığındaki yapılanmasına karşı soruşturma çerçevesinde, gözaltına alınan 50 kişiden 23'ü pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ'nün "mahrem imamları" ile bağlantılı oldukları şüphesiyle Jandarma Genel Komutanlığından 35'i muvazzaf 50 asker hakkında gözaltı kararı verilmişti. Aralarında bir yüzbaşının da olduğu şüpheliler, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğündeki işlemlerinin sonrasında adliyeye gönderildi.

Soruşturmayı sürdüren Cumhuriyet Savcısı Göksel Ünüvar'a ifade veren şüphelilerden 23'ü, etkin pişmanlık hükümlerinden yararlanmak için itirafçı oldu ve örgütle alakalı bildiklerini paylaştı.
Şüphelilerin, örgütle ilişkisini bildikleri askerlerin isimlerini verdiği, "mahrem imamları" da teşhis ettiği bildirildi. İfade işlemlerinin sonrasında mahkemeye sevk edilen şüphelilerin 26'sı tutuklanırken, itirafçıların da dahil olduğu 24 kişi mahkeme tarafından adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal