Tuşba Belediye Başkan Yardımcısının Maaşı 265 Lira Olarak Belirlendi

Tuşba Belediyesi'nde AK Parti'nin belediye başkan yardımcısının maaşı tespit edildi: Aylık 265 lira.

10.08.2019-17:45 - (Son Güncelleme: 10.08.2019-17:42) Tuşba Belediye Başkan Yardımcısının Maaşı 265 Lira Olarak Belirlendi

Van’ın Tuşba Belediyesi’nde AK Parti’nin belediye başkan yardımcılığına getirdiği meclis üyesi Azad Gülengül’e ödenek maaş ile alakalı bir toplantı yapıldı. Çoğunluğunu HDP’nin oluşturduğu meclis belediye başkan yardımcısı için tespit ettiği maaşı meclise sunarak oy çoğunluğuyla kabul ettirdi.

‘BELEDİYE GÖNÜL İŞİ’

Maaş tablosu hazırlayan HDP grubu, başkan yardımcısının maaşını; simit, çay ve ulaşım üstünden hesaplayarak çıkardı. Yol ücreti olarak aylık 135 TL, günlük bir simit için aylık 45 TL, günlük bir çay için aylık 30 TL ve temsili ağırlama için ise günlük 2.5 TL üstünden aylık 55 TL olmak üzere aylık maaş 265 TL olarak tespit edildi. HDP grubu hazırladığı aylık maaş çizelgesinin altına ise; “Sonuçta belediye işi gönül işi” notunu yazdı.

‘ONLARA MESAJ VERDİK’

Durumu değerlendiren mazbatasına el konulan Tuşba Belediyesi Eşbaşkanı Ayşe Minaz, başkan yardımcılığı kadrosunun ‘kendileri için işgal edilen ikinci bir yer olduğunu’ ifade etti. Minaz, “Onların yetkilileri toplumla dalga geçerek ‘Asgari ücretle kişi her şeyini karşılayabilir hatta para da biriktirebilirler’ diyorlardı. Bizim çıkış noktamız buydu. Bir de onların sloganları vardı. ‘Belediye işi gönül işi’ diyorlardı biz de onlara ‘gönül işi ise o zaman bu parayla çalışın’ mesajı verdik. Biz onlara ‘Bizim yerimizi gasp edip bir de utanmadan bizden maaş mı bekliyorsunuz. Bizim size vereceğimiz bir maaş yok’ dedi. Temsili ağırlama için de biz küçük bir miktar tespit ettik. Çünkü önceki dönem AK Parti belediyesi yalnızca temsili ağırlayama 1 milyon TL’den fazla para harcamıştı. Bu durum da onlara bir mesaj oldu” diye konuştu.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal