Türkler 1915 Olaylarını Amerika'da Protesto Etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkenti Washington'da gerçekleştirilmiş olan protestoya katılan Türkler, 1915 olaylarının Ermeniler tarafından çarpıtılarak sunulmasının büyük bir yanlış olduğunu savunması yaptı

25.04.2018-09:53 - (Son Güncelleme: 25.04.2018-09:43) Türkler 1915 Olaylarını Amerika'da Protesto Etti

Amerika Birleşik Devletleri Başkenti Washington'da gerçekleştirilmiş olan protestoya katılan Türkler, 1915 olaylarının Ermeniler tarafından çarpıtılmasının büyük bir yanlış olduğunu vurgusu yaptı

Türkiye'nin Washington Büyükelçiliği Rezidansı önünde bir araya gelen yüzlerce Türk, Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesi (TASC) öncülüğünde organizasyonu yapılan ve Amerika Diyanet Merkezi (DCA) gibi kurumların da destek verdiğinin ifadesi edilen etkinlikte bir araya geldi.

Aynı bölgede bir araya gelen ve 1915 olaylarını protesto eden Ermenilerin gösterisine tepki olarak gerçekleştirilen etkinliğe katılan Türkler, İstiklal Marşı'nı okuyarak başladılar. Türk ve Azerbaycan bayrakları açtılar.

Ahıskalı Türkler, Azeriler ve Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bazı diğer azınlıkların da destek verdiği gösterilerde, 1915 olaylarının Ermeniler tarafından çarpıtıldığına dair vurgu yapıldı.

Geniş güvenlik önlemlerinin oldukça fazla olmasına dikkat çekildiği gösteride Türkiye lehine slogan atan kalabalığa Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Azerbaycan'ın Washington Büyükelçisi Elin Suleymanov ve TASC kurucu başkanları Halil Mutlu ile Gunay Evinch de eşlik ettiği bilgisi verilirken her iki gösteri de olaysız sona erdiği ifade edildi.

DONALD TRUMP ' BÜYÜK FELAKET '

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, 1915 olaylarının 103. senesi sebebi ile yayınladığı yazılı mesajda "Büyük Felaket" tanımını kullandı.

Her yıl Amerika Birleşik Devletleri başkanlarının 1915 olaylarını nasıl tanımlayacağı merak konusu olma özelliğini koruyor. 'Büyük Felaket' klişesini kullanan ilk Trump değildi daha önce Amerika Birleşik Devletleri başkanları da bu ifadeyi kullanmıştır. Trump'tan önceki başkan Obama'da 'Büyük Felaket' tanımını kullanmıştı.

Son Dakika Dünya Haberleri için aşağı kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal