Türkiye'ye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırmayan Almanya'dan 'Turizm' Sözü

Coronavirüsle mücadelede yönettiği başarılı krizle dünya listesine giren Türkiye, Almanya'ya giriş yapamıyor. Almanya, ülkemizdeki mucize iyileşme oranının göz ardı ederek, Türkiye'yi seyahat kısıtlaması getirdiği ülkelerin arasında tutmaya devma ediyor.

06.07.2020-15:13 - (Son Güncelleme: 06.07.2020-14:50) Türkiye'ye Seyahat Kısıtlamasını Kaldırmayan Almanya'dan 'Turizm' Sözü

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Almanya'ya intikal ederek, Türkiye'deki güvenli turizme yönelik önemli açıklamalarda bulundu.

Alman hükümetinde turizm sorumlusu olan Thomas Bareiss'ten önemli açıklamalar yapıldı. Bareiss, Türkiye ile turizmin yakın zamanda yeniden başlayacağını ifade etti.

Önceki hafta hem Dışişleri hem de Kültür ve Turizm bakanlarıyla Berlin'de temaslarda bulunduklarını kaydeden Bareiss, tatil yörelerinde coronavirüse yakalanan hasta sayısnın giderek azaltılması ve turizmin iki ülke arasında yeniden peyda olması amacıyla neler yapılabileceğini konuşacaklarını dile getirdi.

Türkiye'nin Covid-19 ile mücadelesine vurgu yapan Bareiss, "Durum iyi olursa -ki geçen hafta iyiydi- nispeten hızlı şekilde açılım için hazırlık yapabiliriz." diye konuştu.

Bareiss, Türk yetkililerle iletişim halinde olduklarının altını çizerek "Her hafta durum değerlendirmesi yapıyoruz. Güvenli seyahat yapılması için görüşmelerimiz sürüyor." dedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal