Türkiye’ye Patriot Şartı: S-400’ü Geri Verin

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya geri vermediği müddetçe Patriot hava savunma sistemlerini alamayacağını belirten ABD Savunma Bakan Yardımcısı, "Tavrımız net." açıklamasında bulundu.

11.03.2020-09:52 - (Son Güncelleme: 11.03.2020-10:22) Türkiye’ye Patriot Şartı: S-400’ü Geri Verin

Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya geri vermediği müddetçe Patriot hava savunma sistemlerini alamayacağını belirten ABD Savunma Bakan Yardımcısı, "Tavrımız net" açıklamasında bulundu.

Türkiye ve Amerika, savunma sistemleriyle alakalı tekrar karşı karşıya. Bu defa konuyu, ABD Savunma Bakan Yardımcısı Jonathan Hoffman, açtı. Hoffman, Türkiye’nin S-400 hava savunma sistemlerini Rusya’ya igeri vermediği müddetçe Patriot hava savunma sistemlerini alamayacağını belirtti.

"PATRİOT ALAMAZ"

Hoffman, “ABD Savunma Bakanı Mark Esper'in bu konudaki duruşu, bakanlık görevine geldiği andan itibaren netti. Türkiye, S-400’ü iade etmediği sürece Patriot alamaz.” diye konuştu.



JEFFERY: HER ŞEY MASADA

Brüksel'de konferans bağlantısıyla gazetecilerle basın toplantısı gerçekleştiren ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey, 'NATO'nun İdlib'de Türkiye'ye destek olmak için ne yapabileceğine baktıklarını' belirterek "Patriot hava savunma sistemlerinin konuşlanması dahil her şey masada." demişti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın konuyla alakalı açıklaması şekildeydi:

"S400 şu anda artık bizim malımız. Bir taraftan S-400 ile ilgili eğitim çalışmaları vesaire bunlar devam ediyor. S-400'ü büyük oranda teslim almış vaziyetteyiz. Tamamı elimizde. Şu anda tamamı geldi. Nisandan itibaren de artık faal hale gelecek. Ama yine söyleyeyim, dün de söyledim yetkililerine; Amerikalılara 'Eğer bize Patriot verirseniz biz sizden de Patriot alırız.' dedik.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal