Türkiye'ye Küstah PYD Çağrısı!

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'ye çağrıda bulunarak, Suriye'de YPG güçlerine yönelik bombardımanın durdurulmasını talep etti.

15.02.2016-12:57 - (Son Güncelleme: 30.11.-0001-00:00) Türkiye'ye Küstah PYD Çağrısı!

Associated Press'in haberine göre; Mogherini bugün yaptığı açıklamada, "Sadece birkaç gün önce, Türkiye dâhil hepimiz bir masanın etrafına oturduk ve gerilimi azaltmak ve 'şiddeti durdurmak' için adım atmaya karar verdik" dedi.

Mogherini, "Savaş açıkçası beklediğimiz bir şey değil" diye sözlerine devam etti.

AB Dönem Başkanı Hollanda'nın Dışişleri Bakanı Bert Koenders de 'şiddetin durdurulması' için bir plan yaptık ve sanıyorum herkes buna riayet etmek zorunda" diye konuştu.

AVRUPA BİRLİĞİ: DURDURUN

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, Türkiye'ye Suriye'deki YPG güçlerine yönelik bombardımanı durdurması yönünde çağrıda bulundu.

AB Güvenlik ve Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini bugün yaptığı açıklamada, "Sadece birkaç gün önce, Türkiye dahil hepimiz bir masanın etrafına oturduk ve gerilimi azaltmak ve şiddeti durdurmak için adım atmaya karar verdik. Savaş açıkçası beklediğimiz bir şey değil" ifadelerini kullandı. AB Dönem Başkanı Bert Koenders de "şiddetin durdurulması için bir plan yaptık ve sanıyorum herkes buna riayet etmek zorunda" şekilinde konuştu.

 ABD VE FRANSA DA ÇAĞRI YAPMIŞTI

Beyaz Saray, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden ile Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında dün gerçekleşen telefon görüşmesi hakkında açıklama yaptı.

Açıklamada, PYD'nin ismi anılmazken, "Suriyeli Kürt güçleri" nitelendirmesi yapıldı.

Beyaz Saray’ın sitesinde yer alana açıklamaya göre; Biden, Davutoğlu'na, ABD'nin Kürt güçlerini mevcut durumu istismar ederek toprak elde etmek için Türkiye sınırı yakınlarında yeni bölgelerde hâkimiyet kurmaktan vazgeçirme yönünde çaba sarf ettiğini iletti. Buna karşılık Türk ordusunun da bölgeye yaptığı top atışlarını durdurması yönünde çağrı yaptı.

FRANSA'DAN TÜRKİYE'YE ÇAĞRI

Fransa'dan Türkiye'ye çağrı yapıldı. Fransa, Türkiye'nin Suriye'deki Kürt bölgelerini vurmayı durdurmasını istedi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal