Türkiye'ye Gelen Lübnanlı Vatandaşlar Patlamayı Anlattı

Beyrut'ta geçtiğimiz gün meydana gelen korkunç patlamanın ardından Türkiye'ye gelen Lübnanlı vatandaşlar yaşanan olayla ilgili detayları anlattı.

06.08.2020-09:14 - (Son Güncelleme: 06.08.2020-09:14) Türkiye'ye Gelen Lübnanlı Vatandaşlar Patlamayı Anlattı

Bugün sabaha karşı 05.30 sularında Beyrut-İstanbul arası gerçekleştirilen uçak İstanbul'a iniş yaptı. Türkiye'ye gelen Lübnan vatandaşları, yüzlerce kişinin hayatını kaybettiği Beyrut'taki patlamada yaşadıklarını anlattı.

'SANKİ HİROŞİMA'YA ATILAN BOMBA GİBİYDİ'

Jamal Hussein adındaki vatandaş, patlama olduğunu anlamadıklarını deprem gibi hissettiklerini söylerken 'Çok korkutucu bir patlamaydı. Patlamadan şehir çok kötü etkilendi. Sanki Hiroşima'ya atılan bomba gibiydi. Ben o sırada evdeydim. Deprem oldu sandık. Bütün camlar sallandı. Bütün duvarlar kırıldı. Patlama sesi çok korkunçtu.' dedi.

Muhabirlerden gelen 'Olay neden yaşandı?' sorusuna Jamal Hussein, 'Bununla ilgili birçok teori var. Bazı insanlar İsrail'in roket attığına inanıyor. Bazıları da teknik bir hata olduğunu söylüyor. Ama bir gerçek var ki çok korkunç bir olay yaşandı' yanıtını verdi.

'DEPREM OLDU SANDIK'

Yaklaşık 3 senedir Türkiye'de yaşayan ve bir iş için memleketi Beyrut'ta olduğun söyleyen Razak Hamdan, 'İlk başta deprem oldu sandık. O sırada şehir merkezine çok yakındık. Patlama sesleri duymaya başladık. Ardından çok büyük bir patlama sesi duyduk ve çok korktuk. Sonra haberler gelmeye başladı. Çok korkunç bir şeydi. Halen daha şoktayım. Abim o sırada olay yerine çok yakın bir yerdeydi. Onun odası yıkıldı. Oradan mucize gibi çıktı.' ifadelerini kullandı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal