Türkiye-Rusya Forumu Antalya'da Düzenleniyor

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Türk-Rus Halk Forumu 1-4 Kasım tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek.

30.10.2018-14:37 - (Son Güncelleme: 30.10.2018-14:34) Türkiye-Rusya Forumu Antalya'da Düzenleniyor

Salı günü yapılan açıklamaya göre, Türk-Rus Halk Forumu 1-4 Kasım tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek. Sergey Markov, oturum sırasında Rus ve Türk uzmanların temel sorunları tartışacağını ve olası çözümler sunacağını söyledi. Markov,"Gündemde ilk soru vize meselesi. Şimdi bu alanda ciddi bir eşitsizlik var. Ve bu da Türk tarafının sürekli olarak gündeme getirdiği en önemli konulardan biri." dedi. Rusya ilk etapta havalimanlarında e-vize ve vize ihracına geçmeyi ve ardından Türk vatandaşlarına vize şartını kaldırmayı önerdi.

Markov, gündemdeki bir sonraki sorunun algısal bir sorun olduğunu söyledi. "Rus-Türk bilgi paradoksu olarak bilinen bir fenomen var. Rus medyası, Batı medyasında okuduğuna dayanarak Türkiye hakkında yazıyor ve aynı şey Türk medyasında da geçerli. Batılı medya çoğu zaman çarpıtılmış "dedi. "Şimdilik, Anadolu Ajansı Moskova'da ofisi bulunan tek büyük Türk medya grubu" dedi.

Markov, bir diğer faktörün, kamuoyunu manipüle edebilen batılı enstitüler tarafından finanse edilen düşünce kuruluşlarını işleten uzmanlarla ilgili olduğunu da sözlerine ekledi. Paylaşılan tarih öğretimi de forumda tartışılacak. Markov, "Rus-Türk ilişkileri uzun ve karmaşık bir tarihe sahip. Burada sorun çatışma dönemleri üzerinedir. Okullarda öğretmenlik için çatışma dönemlerinde dengeli bir konum geliştirmemizi öneriyorum, bu durum iki ulusun temsilcileri arasında olumsuz duygular uyandırmıyor ve aynı zamanda olumlu gelişme dönemlerini vurgulamaktır.’’ dedi.

Forum Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 2013 yılında kuruldu. Ana görevi Rus-Türk ilişkilerini genişletmek ve derinleştirmek. Forum oturumlarının sonuçları doğrudan iki lidere rapor ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal