Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, Fars Dili ve Edebiyatı Şeref Üyesi

Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi Prof. Dr. Derya Örs'e Akademi Başkanı belgesini Gulam Ali Haddad Adil takdim etti.

28.01.2020-13:00 - (Son Güncelleme: 28.01.2020-12:55) Türkiye'nin Tahran Büyükelçisi, Fars Dili ve Edebiyatı Şeref Üyesi
İran'ın  başkenti Tahran'da olan Fars Dili ve Edebiyatı Akademisi, bu alanda sunduğu katkılardan dolayı  Prof. Dr. Derya Örs'ü şeref üyeliğine seçti.
 
Akademide oy birliğiyle seçilen Büyükelçi Örs'ün belgesi, Fars Dili ve Edebiyatı Akademisi Başkanı Gulam Ali Haddad Adil takdim etti.
İran Kültür İnkılabı Yüksek Konseyi çatısında bilimsel, kültürel ve sanatsal alanlarda faaliyet gösteren dört akademiden biri olan Fars
Dili ve Edebiyatı Akademisi, Fars dili ve edebiyatı alanında temayüz etmiş yabancı akademisyenlere şeref üyeliği yapmakta.
 
Akademik hayatına 1990'da Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi (DTCF) Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölümü Fars Dili ve Edebiyatı Ana Bilim Dalında başlayan Prof. Dr. Örs, bu alanda birçok eser sundu.
 
Akademik hayatı boyunca birçok yüksek lisans ve doktora tezi yöneten Örs, şarkiyat ve sosyal bilimler alanında yayın yapan ulusal ve uluslararası akademik dergilerde hakemlik ve yayın kurulu üyeliği yaptı.
 
Örs, 2011'de Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesinde kurucu dekan olarak görev aldı.2012'de Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı görevine atanan Örs, 2019'a kadar görevine devam etti.Örs, 15 Ocak 2019 tarihinde Tahran Büyükelçisi olarak atandı.
 
Azerbaycan-Türkiye dostluğunun gelişmesine katkıları sebebiyle 2016'da Azerbaycan Milli İlimler Akademisi tarafından fahri doktora unvanı verilen Prof. Örs, 2018'de de Türk dünyasına yaptığı üstün hizmetlerden Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY) tarafından 25. Yıl Madalyası’na layık görüldü.
 

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal