'Türkiye'nin Otomobili'nin Örtüsü Kaldırıldı! İşte İlk Görüntüler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Gebze’de ‘Bilişim Vadisi’nin resmi açılış töreninde Yerli Otomobil'in örtüsü kaldırıldı.

27.12.2019-16:20 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-16:43)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katıldığı Gebze’de ‘Bilişim Vadisi’nin resmi açılış töreninde Yerli Otomobil'in örtüsü kaldırıldı.

Türkiye'nin 60 yıllık hayali olan yerli otomobil projesinde sona gelindi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla düzenlenen törenle, Türkiye'nin yerli otomobili tanıtıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan Yerli Otomobilin görüntülenmesinden önce projede emeği geçen kişilere yönelik şöyle konuştu: ''Bu proje için tüm cesaretini ve azmini ortaya koyan babayiğitlerimize tekrar teşekkür ediyorum. Özel sektör koordinasyonunu yürüten Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile kamu tarafındaki koordinasyonundan sorumlu Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımız büyük bir özenle çalışıyor. Kendilerine bu süreci başından beri büyük sorumlulukla yürüttükleri için milletim adına teşekkür ediyorum. Ülkemizin 60 yıllık hayalini gerçekleştiren kahramanlar sizler olacaksınız. Adınız tarihe geçecek. Gelecek nesiller sizin başarınızı konuşacaklar. Cumhurbaşkanlığı olarak ilk günden beri olduğu gibi, bundan sonra da hep yanınızda yer alacağız. Attığınız her adımı bizzat takip ediyorum. Rabbimin izniyle Türkiye, önümüzdeki dönemin yükselen değeri, attığı adımlar merakla takip edilen ülkesi olacaktır. Kendimize inandığımızda, kendimize güvendiğimizde aşamayacağımız hiçbir engel bulunmuyor. Bu duygularla girişim grubunda yer alan şirketlerimizi ve projede görev alan ekibi bir kez daha tebrik ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum.''

İŞTE YERLİ OTOMOBİL

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN DİREKSİYONA GEÇTİ
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze’de ‘Bilişim Vadisi’nin resmi açılış töreninden sonra TOGG CEO'su Gürcan Karakaş'tan yerli otomobilin teknik özellikleri hakkında bilgi aldı.

TÜRKİYE'NİN OTOMOBİLİ'NİN ÖZELLİKLERİ

  • Türkiye'nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşabiliyor. 
  • Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabiliyor.
  • Gelişmiş batarya yönetim ve aktif termal yönetim sistemlerinin sağladığı uzun ömürlü batarya paketine sahip olan otomobil, 200 beygir güç ile 7,6 saniye, 400 beygir güç ile de 4,8 saniye altında 0-100 km/s hızlanabiliyor.
  • Euro NCAP 5 yıldız seviyesine uyumlu, platforma entegre edilmiş batarya ile yüksek çarpışma dayanımı ve yüzde 30 daha fazla burulma direncine sahip olacak.
  • Araç menziline yüzde 20'ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Son Dakika Otomobil Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal