'Türkiye'nin Otomobili' Sergileniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, katılımıyla Gebze'de gerçekleştirilecek "Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşması"nın fuaye alanında yerli otomobile ait modüler ve elektrikli güç ünitesi sergilendi.

27.12.2019-13:45 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-18:56)

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu Yeniliğe Yolculuk Buluşmasının fuaye alanında yerli otomobile ait modüler ve elektrikli güç ünitesi sergilendi.

Gözler bugün saat 14.30'da gerçekleşecek törene çevrildi. 1958'den bu yana Türkiye'nin her seferinde yarıda kalan yerli otomobil hayali, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın öncülüğünde kurulan Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) çalışmalarıyla gerçeğe dönüşüyor. Gebze'deki Bilişim Vadisi'nde gerçekleştirilecek törenle yüzde 100 elektrikli C-SUV modeli Türkiye'nin otosu görücüye çıkacak. İlk test sürüşünü de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapması bekleniyor.

2022'de Piyasaya Çıkacak

Yerli otomobilin üretim yerinin Bursa olacağı kaydedildi. Bundan sonra ise üretim bandı kurulup, seri üretime geçilecek. Türkiye'nin otomobili 2022'de piyasaya çıkacak. C segmentte elektrikli SUV araçla pazara girecek olan yerli otomobilde daha sonra model sayısı 5'e yükselecek. Projede, 3 fazdan oluşan yaklaşık 15 yıllık bir yatırım hamlesine yönelik planlar hazırlandı. Fikri ve sınai mülkiyet hakları tamamen Türkiye'ye ait olacak projenin 15 yıl içinde Türk ekonomisine 50 milyar euro, cari açığa 7 milyar euro katkı sağlaması ve doğrudan 4 bin, dolaylı 20 bin kişiye istihdam oluşturması tahmin ediliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

En Çok Okunanlar

Modal