Türkiye'nin İlk Yerli Troleybüsü Yeniden Yollara Çıkıyor

İETT, 1968 yılında üretilen Türkiye'nin ilk yerli troleybüsünü yeniden yollara çıkarmaya hazırlanıyor. Tosun ismi verilen ve tamamen elektrikli hale getirilen araç, Edirnekapı-Beşiktaş seferini yapacak.

16.03.2019-17:43 - (Son Güncelleme: 16.03.2019-17:35) Türkiye'nin İlk Yerli Troleybüsü Yeniden Yollara Çıkıyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) firması İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nün (İETT) Şişli garajındaki atölyesinde, 1968'de imal edilen Türkiye'nin ilk yerli troleybüsü "Tosun", çevresel farkındalık oluşturması için yakında terar yollara düşecek.

ELEKTRİKLE ÇALIŞIR HALE GETİRİLDİ

Büyükşehir Belediyesi'nden edinilen bilgiye göre, 51 sene önce İETT'li ustalar tarafından 5 ay devam eden çalışma neticesinde üretilen ve yuvarlak hatları sebebiyle "Tosun" ismi verilen troleybüs, elektrikli otobüse dönüştürüldü. İlk üretimindeki elektrikli alt yapısına sadık kalınarak araç yüzde 100 elektrikle çalışır duruma getirildi.

İETT'deki ustalar, aracın görsel tasarımında bir değişiklik yapmadan, içten yanmalı sistemi, elektrik tahrikli yapıya çevirdi. Araç ve batarya yönetim sistemlerinin geliştirilmesinde bütünüyle yerli mühendislik olanakları kullanıldı. Araç, 3-4 saatte tam şarj oluyor ve tek dolumla 150 kilometrelik bir mesafeyi gidiyor.

EDİRNEKAPI-BEŞİKTAŞ ARASINDA GÜNDE 4-5 SEFER YAPACAK

Test seferleri başarıyla sona eren ve Yenikapı'daki Avrasya Gösteri ve Sanatlar Merkezi'nde yapılan "Uluslararası Dünya Akıllı Şehirler Kongresi'nde" görücüye çıkartılan "Tosun", çevresel farkındalık oluşturması için tekrar seferlere başlayacak. Aslına sadık kalınarak elektrikli dönüşümü yapılan Tosun, 28T Edirnekapı-Beşiktaş hattında günde 4-5 sefer yaparak İstanbullulara hizmet edecek.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal