Türkiye'nin İlk Yerli Tavuğu ATAK-S Tokat'ta Geliştiriliyor

Türkiye'nin ilk yerli yumurta tavuğu olan ve senede 314 gün yumurtlayan ATAK-S'ların yaygınlaştırılması için Tokat'ta, GOÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından çalışma yapılıyor.

12.03.2019-17:42 - (Son Güncelleme: 12.03.2019-17:38) Türkiye'nin İlk Yerli Tavuğu ATAK-S Tokat'ta Geliştiriliyor

Türkiye'nin ilk yerli yumurta tavuğu olan ve senede 314 gün yumurtlayan tavuğu, verimliliği ile göz doldururken adıyla dikkat çekiyor.

"Ankara Tavukçuluk Araştırma Kahverengisi" yani ATAK-S adıyla bilinen yerli tavuğun adının, milli helikopter ile aynı ada sahip olması görenleri şaşkına çeviriyor.

TOKAT'TA ATAK-S ÜRETİMİ

Tokat'ta Gaziosmanpaşa Üniversitesi (GOÜ), Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından çalışma yapılıyor.

GOÜ Zootekni Bölümü Başkanı Doç. Dr. Şenay Sarıca, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Tokat’ta Yumurta Veriminin Artırılması İçin Yumurta Tavuk Irkının Değiştirilmesi" isimli projelerinin İl Özel İdaresi tarafından desteklendiğini ifade etti.

Proje çalışmalarına 1 sene önce başladıklarını ve Tavukçuluk Araştırma Enstitüsü tarafından 2014 senesinde üretilen ATAK-S adlı tavuklar çiftçilere dağıtılırken, tavuk türünün diğerlerine göre farklı ve verimli olduğu kaydedildi.

314 GÜN YUMURTLUYOR

Senenin 314 günü aralıksız bir biçimde yumurtlayan ATAK-S'in, yaygınlaştırılması için çalışmalar sürüyor.

Türkiye'nin yerli ve milli ilk helikopteri olan ve TAI tarafından üretilen ATAK helikopterleri, TSK envanterinin en kuvvetli unsurlarından bir tanesi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal