Türkiye'nin İlk Sivil Zırhlı Aracı "ADBA" Görevlerde Yerini Alacak

Türkiye’de üretilen ve dünyada türünün tek örneği olan sivil zırhlı araç Adba, Ankara’da görücüye çıktı. Yerli ve milli olarak üretilen, tamamen sivil görünüme sahip midibüs, bugüne kadar üretilen B7 güvenlik seviyesinde, en yüksek zırh donanımına sahip olan tek araç olarak dikkatleri üzerine çekti.

23.08.2019-00:02 - (Son Güncelleme: 22.08.2019-23:49) Türkiye'nin İlk Sivil Zırhlı Aracı "ADBA" Görevlerde Yerini Alacak

Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. iştiraki Mai Grup tarafından 2 buçuk yılı aşan AR-GE çalışmasının ardından hazırlanan Türkiye'nin ilk yerli sivil zırhlı aracı görev başında.

18 TON AĞIRLIKTA VE 140 KİLOMETRE HIZ YAPABİLİYOR

Dünyada zırhlı araçlar kategorisinde tek olma özelliğine sahip Adba isimli özel sivil zırhlı araç, hem sivil hem askeri kullanıma uygun şekilde tasarlandı. Zırh delici mermi ve mayınlara karşı yüksek derecede koruma sağlayan sivil hayalet, 18 ton ağırlığa sahip. 24 +1 ve 22+ 1 yolcu kapasiteli iki model olarak hazırlanan özel araç, 140 kilometre hıza kadar ulaşabiliyor. Akdeniz Güvenlik Hizmetleri A.Ş. iştiraki Mai Grup Genel Müdürü Bülent Özkan, dışarıdan sivil turist otobüsü izlenimi veren otobüsün içine girildiğinde tamamen askeri bir araç şekline büründüğünü kaydedetti. 

ÖZKAN AÇIKLAMASINA ŞU ŞEKİLDE DEVAM ETTİ:

"Projemizi sonuna getirdik. Otobüsümüzü yerli ve milli olarak emniyet birimlerimizin kullanıma sunacağız. Midibüs sınıfında, Türkiye ve dünyada tek. Sebebi çok yüksek koruma seviyesine sahip. Buna B7 koruma sistemi diyoruz. Gerek süspansiyon, gerek motor sistemi, gerekse aktarma sistemi ağırlığına göre ayarlandı. Bu açıdan tek olma özelliğinde. Bu büyüklükteki bir araca bu kadar ağırlık taşıttırmak çok zor. Bunu emniyet birimlerimizin kullanımına sunacağız"

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal