Türkiye'nin Gururu Fırtına Obüsleri Testleri Geçti

Türkiye'nin tamamen yerli imkanlarla imal ettiği Fırtına Obüsleri artık daha güçlü hale getirildi. Obüslerin ilk aşama kalifikasyon testleri başarıyla tamamlandı.

09.06.2018-15:26 - (Son Güncelleme: 09.06.2018-16:21)

Yeni jenerasyon Fırtına Obüsü’nün prototip testleri tam hız sürüyor. ASELSAN Dergisi’nde bu ay yayınlanan habere göre testler çerçevesinde ilk aşama kalifikasyon testleri başarı ile bitirildi.

ASELSAN’ın imal ettiği yeni jenerasyon elektroniklerle sistemin muharebe alanında etkinliği ve yerlilik oranı yükseltildi. Obüslerin kule sistemlerinde ise yurt dışına bağımlılık bütünü ile bitti. Yeni jenerasyon Fırtına Obüslerinin kalifikasyon denemerli, geçen kış Kars’ta bitirilmişti.

Yeni jenerasyon Fırtına sistemlerine kule ve namlu yönlendirme sistemi bütünü ile elektrikli ve servo kontrollü hâle gelirken, birçok donanım da günümüz muharebe koşullarının ihtiyaçlarına dönük olarak geliştirildi.

Atış isabetinin yükseltilmesi için barut şartlandırma birimi dahil edilirken, atış hızının yükseltikmesi için yükleme bütünü ile otomatik duruma getirildi. Platformun yakın mesafeden karşılaşabileceği tehditler içinse sisteme Sarp uzaktan kumandalı silah sistemi monte edildi.

FIRTINA OBÜSÜ NEDİR?

Kundağı motorlu topçu silah sistemi olarak imal edilen fırtına obüsü, bütünü ile Türkiye imalatıdır. Sakarya’nın Arifiye ilçesindeki 1’inci Ana Bakım Merkezi Komutanlığı’nda tasarımı, prototip ve seri üretimi bütünü ile yurt içinde, Türk mühendisleri ve Türk personelleri tarafından imal ediliyor.

FIRTINA OBÜSÜ TEKNİK ÖZELLİKLER

47 ton ağırlığında
65 km hıza sahip
40km atış menziline sahip
5 mürettebat kapasiteli (Komutan, Sürücü, Nişancı, Nişancı yrd. ve Doldurucu)
52 kalibre namlulu
Poyraz mühimmat aracı sayesinde 48 mühimmat yalnızca 20 dakikada yeniden yüklenebiliyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal