Türkiye’nin Güneyine Fransız SAMP-T Bataryası Yerleştirilecek

Türkiye, NATO kapsamında Güneydoğu'da konuşlandırılmak üzere Fransa'dan SAMP-T füze bataryası alacak

26.07.2019-09:25 - (Son Güncelleme: 26.07.2019-09:19) Türkiye’nin Güneyine Fransız SAMP-T Bataryası Yerleştirilecek

Millî Savunma Bakanlığı (MSB) yetkilileri, bu sabah gerçekleştirdikleri basın toplantısında son 3 aylık faaliyetler hakkında açıklamalarda bulundu.

NATO'DAN İSTENDİ  

Muhabere Albay Tamer Zincir, Türkiye'nin balistik füzelere karşı hava savunmasının NATO unsurlarıyla takviye edilmesi doğrultusunda Fransa'nın, batarya yerleştirme önerisinin kabul edildiğini açıkladı.

GÜNEY SINIRINI KORUYACAK  

Tamer Zincir, "Fransa bir adet SAMP-T bataryasının ülkemizde konuşlandırılmasına ilişkin teklifte bulunmuştur. Fransız SAMP-T bataryasının Türkiye'de konuşlanması amacıyla saha araştırma faaliyeti 16-21 Haziran 2019 tarihleri arasında icra edilmiştir. Konuşlanma çalışmalarına ilişkin hususlar, Fransız makamları ile koordine edilmektedir." ifadesinde bulundu.

Zincir, Fransa'nın teklif ettiği bataryanın konuşlanacağı bölgeye ilişkin olarak ise "Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde keşif çalışmaları sürüyor. Güney sınırımızda olacak." sözlerini aktardı.

NATO VE ABD'NİN PATRİOT "HİKAYESİ"

Ekim 2012'de Suriye tarafından yapılan atışlar neticesinde Şanlıurfa'nın Akçakale ilçesinde 5 kişi yaşamını yitirmiş, Türkiye NATO'dan füze savunma sistemi istemişti. ABD, bu talepten sonra iki adet Patriot bataryasını Gaziantep'e konuşlandırmıştı.

Aynı talep kapsamında Şubat 2013'te Almanya iki adet Patriot bataryasını Kahramanmaraş'a, Hollanda da yine iki adet Patriot bataryasını Adana'ya göndermişti.

Hollanda, 2015 Ocak'ta Patriot bataryalarını geri çekerek görevi İspanya'ya devretti.

Aynı sene ABD ve Almanya, Patriot bataryalarının süresini uzatmamaya karar verdi. ABD Ağustos 2015'te, Almanya da Aralık 2015'te bataryaları geri çekti.

Haziran 2016'da, İtalya Hava Savunma Sistemi ve askerleri Kahramanmaraş'a gelerek, hava savunma bataryalarını kurdu. Şu anda Türkiye'de İtalya ve İspanya'nın hava savunma bataryaları bulunuyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağıya kaydırın.


DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal