Türkiye'nin Afrin'de Açtığı Hafızlık Merkezi Mezuniyet Sevinci

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesinde açılan hafızlık kursu ilk mezunlarını verdi.

09.11.2019-08:54 - (Son Güncelleme: 09.11.2019-08:52)

Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) tarafından, Suriye'nin Afrin bölgesinde açılan hafızlık kursu ilk mezunlarını verdi. Kursu tamamlayan 50 öğrenci için hafızlık icazet töreni düzenlendi.

Diyanet İşleri Başkanlığının Hatay Müftülüğü koordinesinde Afrin'de kurduğu hafızlık okulu ilk dönem eğitimini tamamladı. Yaşları 12 ile 50 arasında değişen hafızlar için Afrin merkezdeki Hz. Ebu Bekir Camisi'nde hafızlık icazet programı düzenlendi. 

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, öğrenciler ilahiler okudu. Ardından hafızlar tek tek kürsüye çağrılıp çeşitli hediyeler verildi.

DİB Afrin Bölgesi Genel Koordinatörü İrfan Açık, yaptığı açıklamada, Mevlid Kandili gecesinde böyle anlamlı bir etkinliğe ev sahipliği yaptıkları için çok mutlu olduklarını kaydetti.

Bölgenin terörden arındırılmasının hemen ardından DİB ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak bölgeye geldiklerini aktaran Açık, "Buraya ilk geldiğimizde camilerin kullanılamaz halde harabe durumda olduğunu gördük. 200'e yakın camimizin tamiratını gerçekleştirdik." diye konuştu.

Diğer kurumlar gibi Afrinlilere hizmet vermeye çalıştıklarını söyleyen Açık, İslam dinini en güzel şekilde anlatmak adına çalıştıklarını belirtti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal