Türkiye'den Somali'ye Tıbbi Yardım

Coronavirüs salgınıyla mücadelede, Türkiye'nin tıbbi yardımını nakleden askeri kargo uçağı, Somali'nin başkenti Mogadişu’ya vardı.

18.04.2020-08:49 - (Son Güncelleme: 18.04.2020-08:41) Türkiye'den Somali'ye Tıbbi Yardım

Coronavirüs salgınıyla mücadelede, Türkiye'nin tıbbi yardımını nakleden askeri kargo uçağı, Somali'nin başkenti Mogadişu’ya vardı.

Türkiye'nin coronavirüsle mücadele kapsamında, destek olmak için dünya genelinde salgından etkilenen ülkelere yardımları sürüyor...

SOMALİ'YE TIBBİ YARDIM

Sağlık Bakanlığı ile Türk Kızılayı aracılığıyla hazırlanan yardım malzemeleri, Etimesgut Askeri Havaalanı'ndan Türk Hava Kuvvetleri'nın olan A400M tipi kargo uçağıyla, Somali'ye gönderildi.

Konuyla alakalı açıklama, Milli Savunma Bakanlığı aracığıyla yapıldı.


MSB'den gelen açıklamada, "Sağlık Bakanlığı ve Kızılay’ın hazırladığı, COVID-19 virüsüyle mücadelede kullanılacak olan sağlık malzemeleri, Türk Silahlı Kuvvetlerine ait A400M tipi uçakla Somali’nin Başkenti Mogadişu’ya ulaştırıldı. Uçakta sağlık malzemelerinin yanı sıra bölgede görevli askerlerimizin ihtiyaçlarını karşılayacak malzemeler de yer aldı. Uçağımız ve görevli personelimizi Somali Sağlık Bakan Yardımcısı Mohamed Said karşıladı." ifadeleri kulanıldı.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal