Türkiye'den NATO'ya F35 Resti!

Türkiye, Amerika’nın ‘S-400 alırsanız F-35 uçağı vermeyiz’ tehdidine resti çekti. Türkiye’ye gelen NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’e “Bir NATO üyesine bir başka NATO üyesince ambargo uygulanamaz. F-35 Türkiye’nin hakkıdır” şeklinde ikaz yapıldı.

18.04.2018-09:17 - (Son Güncelleme: 18.04.2018-09:09) Türkiye'den NATO'ya F35 Resti!

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg'in geçtiğimiz günlerde gerçekleşen Ankara ziyaretinde, Suriye'de rejimine yönelik son saldırıdan, terörle mücadeleye, Ankara’nın Moskova ile yaptığı S-400 anlaşmasından F-35 savaş uçağı projesi dahil birçok konu masada konuşuldu. Rusya'dan alınacak olan S-400 hava savunma sistemine karşı ABD'nin F-35 projesi üzerinden tehdit etmesi karşısında duyulan rahatsızlık NATO'nun 1 numaralı ismine en yüksek perdeden söylendi.

SAMP-T HATIRLATILDI

Kritik silahlara dair ambargolarla karşılaştığı NATO müttefiklerinden alamadığı askeri sistemleri sağlama haklılığını açık olarak vurgulayan Türkiye, S-400'ler bahanesiyle F-35'ler hususunda Türkiye'ye ambargo uygulanmasının kabul edilemez olduğu mesajı net olarak iletildi. NATO’nun ortak üretimi olan yeni nesil savaş uçakları hususunda NATO üyesi Türkiye'ye bir başka NATO üyesi devlet tarafından ambargo yaptırımın 'müttefiklikle bağdaşmayacağı' açık olarak belirtilirken genel sekretere, Türkiye'nin aynı zamanda F-35'in üretim ortağı olduğu hatırlatıldı. Jens Stoltenberg’e Türkiye'nin de her NATO mensubu gibi yeni nesil savaş uçağı F-35'i alma hakkına sahip olduğu ve bu durumun S-400 alımıyla ilişkilendirilemeyeceği bildirildi. Türkiye'nin uzun vadede hava savunma gereksinimin karşılanması ve bu sistemin NATO savunma ağına uyumlu edilmesi için İtalya ve Fransa ile beraber bir çalışma yürüttüğü, SAMP-T sisteminin iş birliği içinde üretimi konusunda anlaşma imzalanarak projelerin başlatıldığı da NATO Genel Sekreteri’ne hatırlatıldı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal