Türkiye'den Mali'deki Darbe Girişimine Sert Çıkış!

Mali'de tırmanan askeri gerginlik ülkenin Cumhurbaşkanı'nın istifasına kadar ilerledi. Bu duruma Türkiye'den yanıt gecikmedi.

19.08.2020-10:12 - (Son Güncelleme: 19.08.2020-10:36) Türkiye'den Mali'deki Darbe Girişimine Sert Çıkış!

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, dün Mali'de yapılan askeri darbe sonucu hükümetin istifaya zorlanmasına ilişkin, ''derin endişe ve üzüntüyle karşılıyoruz.'' ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Mali’de dün silahlı kuvvetler içerisindeki bir grup tarafından yapılan darbe sonucu Cumhurbaşkanı İbrahim Boubacar Keita’nın Parlamento ve Hükümeti feshederek istifa etmeye zorlanmasına ilişkin, ''derin endişe ve üzüntüyle karşılıyoruz.'' ifadesini kullandı.

Bakanlıktan konuya yönelik paylaşılan yazılı açıklama tam olarak şöyledir:

Dost ve Kardeş Mali’de iç barış, güven ve istikrar ortamının süratle yeniden tesis edilmesi, Cumhurbaşkanı Keita ve tutuklu bulunan diğer üst düzey yetkililerin derhal serbest bırakılmaları ve ülkede anayasal düzene bir an önce geri dönülmesi yönündeki güçlü beklentimizi vurguluyoruz.

BM, Afrika Birliği ve ECOWAS’ın bu amaçla yürüttüğü çabaları destekliyoruz. Türkiye, içinden geçtiği bu zor dönemde dost ve kardeş Mali’nin yanında yer almaya devam edecektir.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal