Türkiye'den Keşfettiği Doğal Gaz Rezerv Miktarını Yukarı Yönlü Revize Etme Planı

Cumhurbaşkanbı Erdoğan'ın 'müjde' olarak nitelendirdiği doğal gaz keşfi haberi daha evvel Bloomberg tarafından duyurulmuştu. Bunun ardından

10.10.2020-09:27 - (Son Güncelleme: 10.10.2020-09:28) Türkiye'den Keşfettiği Doğal Gaz Rezerv Miktarını Yukarı Yönlü Revize Etme Planı

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan resmi açıklamadan önce Türkiye'nin doğal gaz keşfettiğini duyuran Bloomberg kanalı aynı konuya yönelik başka bir bomba daha patlattı.

ABD kuruluşlu Bloomberg'e açıklama yapan bir kaynağa göre Türkiye, daha önce 320 milyar metreküp olarak tahmin ettiği çıkarılabilir doğal gaz rezervinde önemli revizyona gidecek.

Kimliğini açıklamak istemeyen kaynağın bilgisine göre, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gaz sahasındaki rezerv miktarına yönelik tahminini yukarı yönlü revize etmeye hazırlandığı söylendi. Yeni rezerv tahmininin ise önümüzdeki  hafta açıklanması bekleniyor.

NE OLMUŞTU?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 19 Ağustos'ta yaptığı açıklamada cuma günü büyük bir müjde vereceklerini duyurmuş, 21 Ağustos'ta da ''Türkiye, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz'de gerçekleştirdi. Fatih sondaj gemimiz 320 milyar metreküp doğal gaz rezervi keşfetmiş durumda'' demişti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, söz konusu keşfin daha büyük rezervlerin müjdecisi olacağını kaydetmiş ve Karadeniz gazını 2023 yılında kullanıma sunmayı amaçladıklarını söylemişti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal