Türkiye'den Kazakistan'a Başsağlığı Mesajı

Türkiye, Kazakistan'ın Almatı kentindeki uçak kazasında yaşamını kaybedenler için ülkeye başsağlığı diledi.

27.12.2019-14:04 - (Son Güncelleme: 27.12.2019-13:59) Türkiye'den Kazakistan'a Başsağlığı Mesajı

Dışişleri Bakanlığından tarafından yapılan yazılı açıklamada, Almatı-Nur Sultan seferini yapmak üzere Almatı Havalimanı'ndan kalkan bir yolcu uçağının, bu sabah kalkış sırasında düşmesi sonucunda gerek uçakta bulunanlar arasında gerekse düştüğü mahalde ölen ve yaralananların olduğunun büyük üzüntüyle öğrenildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Bu elim kaza nedeniyle dost ve kardeş Kazak halkının üzüntüsünü paylaşıyor, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz." açıklamasında bulunuldu.

Kazakistan Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, kaza sonucu 12 kişinin yaşamını yitirdiği ve 53 kişinin yaralandığı belirtilmişti.

Kazakistan Başbakan Yardımcısı Roman Sklyar, kazanın "pilot hatası" veya "teknik sorun" kaynaklı olduğunun düşünüldüğünü açıkladı.

Kazakistan Acil Durumlar Bakanlığı, bugün sabah Almatı kentinde Fokker 100 tipi yolcu uçağının kalkış sırasında konutların bulunduğu bölgeye düştüğünü, uçakta 93 yolcu ve 5 mürettebatın bulunduğunu bildirdi.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırınız.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal