Türkiye'den Ermenistan'ın Saldırısına Art Arda Tepkiler

Türkiye'de birçok isim, Ermenistan ordusu tarafından Gence ve Mingeçevir kentlerine düzenlenen füze saldırısına sert tepki gösterdi.

17.10.2020-10:25 - (Son Güncelleme: 17.10.2020-10:47) Türkiye'den Ermenistan'ın Saldırısına Art Arda Tepkiler

Ermenistan ordusu Azerbaycan'ın ikinci büyük kenti Gence'deki sivil yerleşim yerlerine gece saatlerinde füze saldırısı düzenledi. Füze saldırısı sonucunda 2'si çocuk 12 sivil hayatını kaybetti, 40'tan fazla sivil yaralandı.

DIŞİŞLERİ BAKANI MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada Ermenistan'ın Gence'de sivillere yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdi. Çavuşoğlu, Ermenistan'ın savaş suçu işlemeye devam ettiğini belirterek "Çoluk çocuk demeden masum insanları öldürüyor. Bu vahşete sessiz kalmak, bu cinayetlere ortak olmak demektir. İnsanlıktan nasibini almayanlar işledikleri suçun hesabını verecek. Can Azerbaycan'ın daima yanındayız" dedi.

ADALET BAKANI ABDÜLHAMİT GÜL

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, Ermenistan'ın terör devleti olduğunu bir kez daha gösterdiğini söyledi. Sivillere saldırarak insanlık suçu işlediğini vurgulayan Gül, "Bu alçaklığı lanetliyorum. Daima Azerbaycanlı kardeşlerimizle birlikteyiz. Can Azerbaycan asla yalnız kalmayacak" ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANLIĞI SÖZCÜSÜ İBRAHİM KALIN

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, sosyal medyadan yaptığı açıklamada "Ermenistan, ilan edilen ateşkese rağmen savaş suçları işliyor. Hocalı’da yaptığı gibi kadın, çocuk, yaşlı, sivil demeden cinayet işliyor. Bu hukuksuzluk ve katliamlar karşılıksız kalmayacaktır." dedi. Kalın, Türkiye'nin sonuna kadar Azerbaycan'ın yanında olduğunun altını çizdi.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI FUAT OKTAY

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ermenistan ordusunun sivillere yönelik saldırısıyla ilgili "Bunun adı kalleşliktir, korkaklıktır, hak hukuk tanımazlıktır" değerlendirmesinde bulundu. Twitter hesabından konuya ilişkin paylaşım yapan Oktay, "Savaş suçu işleyen terörist ve işgalci devlet Ermenistan, Gence'de kadın, çocuk, yaşlı demeden yine masum sivilleri vurdu ve kirli yüzünü bir kez daha gösterdi." dedi.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI

Milli Savunma Bakanlığı, sivilleri uykusunda hedef alan Ermenistan'a tepki gösterdi. Bakanlığın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Ermenistan Ordusu çok büyük çaresizlik içindedir ve her gün yeni bir insanlık suçu işlemektedir. Bu katliamlara rağmen susanlar da tarihin lekeli sayfalarında yerini alacaktır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyoruz" denildi.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal