Türkiye'den Charlie Hebdo'ya Kınama!

Dışişleri Bakanlığı Charlie Hebdo dergisinin Hz. Muhammed'e yönelik karikatür kararına tepkisiz kalmadı.

02.09.2020-17:10 - (Son Güncelleme: 02.09.2020-17:36) Türkiye'den Charlie Hebdo'ya Kınama!

Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatür yayınlarını tekrar paylaşma kararı alan İslam karşıtı Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'ya Fransa Cumhurbaşkanı Macron'dan destek gelmişti.

Macron, ülkelerin dini değerlerini istismar eden bu kararı 'ifade özgürlüğü' olarak niteledi.

Bu karara tepkisiz kalmayan Türkiye Dışişleri Bakanlığı''Charlie Hebdo dergisinin Peygamberimize yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararını şiddetle kınıyoruz.'' açıklamasını yaptı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, bahsi geçen derginin, Hz. Muhammed'e yönelik saygısızlık içeren karikatürleri yeniden yayımlama kararı hakkındaki soruya yazılı yanıt verdi.

Aksoy, başta Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron olmak üzere Fransız makamlarının, bu konuyu, ifade özgürlüğü kapsamında izah etme çabalarının da ''kabul edilemez'' olduğuna işaret ederek şu ifadeleri kullandı:

''Her fırsatta kendilerinin demokrat ve özgürlükçü olmalarıyla övünenlerin, İslam ve yabancı düşmanlığını körükleyen bu tür ırkçı ve ayrımcı eylemleri kullanarak, Fransa ve Avrupa'daki yeni kuşak faşistlerin ve ırkçıların değirmenine su taşıdıklarını iyi bilmeleri gerekir.

Kendi ülkesinde barış içinde yaşayan milyonlarca Müslümanı her gün farklı şekilde ötekileştirmeye kalkan bu hastalıklı zihniyet, toplumsal uyum, birliktelik ve eşitliğe darbe vurmaktadır. Buna bilinçsiz şekilde sahip çıkanlar ise kendi toplumsal barışlarına zarar verdiklerinin farkında olmalıdır.''

Sözcü Aksoy, Avrupa'daki dostları ve siyasileri, son günlerde giderek artan ve kutsal değerleri hedef alan bu tür saldırılara karşı net tavır almaya davet etti.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal