Türkiye'den Beklenen Hamle Geldi! ABD Şikayet Edildi

ABD'nin Türkiye'ye karşı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki katına çıkarmasını Türkiye Dünya Ticaret Örgütü'ne şikayet etti.

20.08.2018-20:08 - (Son Güncelleme: 20.08.2018-19:56) Türkiye'den Beklenen Hamle Geldi! ABD Şikayet Edildi

Türkiye, satın aldığı çelik ve alüminyumda gümrük vergilerini iki kat artıran ABD'yi Dünya Ticaret Örgütü'ne (WTO) şikayet etti. WTO, Türkiye'nin başvurusunun alındığını ve incelendiğini duyurdu.

WTO, SOSYAL MEDYADAN AÇIKLAMA YAPTI

Örgütün internet sayfasından yayınlanan açıklamada, "Türkiye alınan tedbirlerin WTO'nun 1994 tarihli GATT Anlaşmasının bazı kararlarına uymadığını öne sürmektedir" denildi.

"TÜRKİYE İLE İLİŞKİLERİMİZ BU DÖNEMDE İYİ DEĞİL"

ABD Başkanı Donald Trump Amerikan idaresinin kararını 10 Ağustos'ta Twitter sayfasından duyurmuştu.

Trump paylaşımında, "Türk Lirası, çok sağlam dolarımız karşısında süratle gerilerken Türkiye'den gelen çelik ve alüminyum üstündeki gümrük vergilerinin ikiye katlanmasın kabul ettim! Alüminyumda bu oran artık yüzde 20, çelikte de yüzde 50. Türkiye ile ilişkilerimiz bu dönemde iyi değil!" demişti.

"OYUNU GÖRDÜK VE MEYDAN OKUYORUZ"

Erdoğan Cumartesi günü AK Parti Kongresi'nde gerçekleştirdiği konuşmada da ABD'ye gene sert tepki göstermiş, "Bu halkın karşısında duracak fani güç bimiyoruz, oyunu fark ettik ve meydan okuyoruz. Zahirde bize stratejik partner gibi davranan ancak stratejik hedef durumuna getirenlere teslim olmayacağız" demişti.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal