Türkiye'den ABD'ye Yargı Girişimi!

YPG/PYD ile PKK ilişkisinin kesinleşmiş olmasından yola çıkan AK Parti'nin partinin ileri gelen isimleri, ABD idaresinin Amerikan anayasasına göre suç işlediği, bunun da istenirse dava konusu olabileceği belirtti.

06.02.2018-09:03 - (Son Güncelleme: 06.02.2018-09:00) Türkiye'den ABD'ye Yargı Girişimi!

ABD’nin Suriye’de terör örgütü PKK’lıların etkin rol aldığı YPG’ye yaptığı destek hakkında tartışmalarda, Türkiye’nin haklılığının uluslarası platforma taşınması görüşleri ifade edildi. Partinin ileri gelen isimleri, ABD’nin silah yardımı yaptığı, lojistik destek sağladığı YPG/PYD ile PKK ilişkisinin ortaya çıkmasından yola çıkarak, ABD idaresinin Amerikan anayasasına göre suç işlediğini, bunun da istenirse dava konusu olabileceğini ileri sürüyorlar.

AK Parti kulislerinde gerçekleşen değerlendirmede, Barack Obama’nın başkan olduğu zamanda Beyaz Saray’da oluşturulan Terörle Mücadele İstihbarat Birimi’nin raporu gündeme getiriliyor. Raporda PYD ve PKK’nın ilişkisine dikkat çekildiği ifade edilerek bu noktada, ABD anayasasında bulunan, “Listelenmiş terör örgütlerine destek vermek anayasal suçtur” hükmünün gündeme getirilebileceği tartışılıyor. AK Parti kurmaylarına göre Türkiye, Barack Obama zamanında hazırlanan bu rapora atıf yaparak, ABD’nin kendi anayasasına göre anayasal suç işlediği iddiasıyla dava açabilir.

Söz konusu durum hakkında yapılan haberlere göre, buna gerekçe olarak da YPG/PYD’ye sağlanan silah desteği, eğitim ve bunu ispat eden açıklama, bilgi belge ve fotoğraflar gösterilebilir.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal