Türkiye’den ABD’ye Tarihi Ayar!

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, 13 Temmuz günü gerçekleştirilen Türkiye- ABD ortak çalışma grubu toplantısına dair açıklamasında ‘ABD FETÖ konusunda bizi daha fazla oyalamasın’ dediklerini belirtti.

19.07.2018-12:39 - (Son Güncelleme: 19.07.2018-12:42)

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Bakanlık'ta basın açıklamasında gazetecilerin sorularını cevapladı.

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) arasında oluşturulan çalışma grubunun ilk toplantısının 13 Temmuz günü başkentte yapıldığını anımsatan Sözcü Hami Aksoy, başta FETÖ elebaşının Türkiye’ye iadesi olmak üzere FETÖ ile mücadele, eski Halkbank Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla'nın davası, Türkiye-ABD arasında adli iş birliği ve Türkiye'de tutuklu bulunan ABD vatandaşları konularında görüş alışverişinde bulunulduğunu ifade etti.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, "Toplantıda özellikle FETÖ konusunda artık Amerika'nın bizi oyalamaması gerektiğinin altını çizdik’’ şeklinde konuştu.

"SALDIRILAR, ASTANA VE CENEVRE'DE YÜRÜTÜLEN ÇALIŞMALARI BALTALIYOR"

Sözcü Hami Aksoy, Esed rejiminin Dera ve Kuneytra gerginliği azaltma bölgesini hedef alan harekâtlarında çok sayıda sivil insanın yaşamını yitirdiğini ve yüz binlerce insanın da evlerinde olduğunu bildirerek "Bu saldırıları şiddetle kınıyoruz ve lanetliyoruz. Bu saldırılar sahada şiddetin azaltılması ve krize siyasi çözüm bulunması yönünde Astana ve Cenevre'de yürütülen çalışmaları baltalıyor’’ şeklinde konuştu.

Esed’in problemi askeri yolla çözmeye çalıştığını aktaran Sözcü Aksoy, "Ancak bu yolla ülkede meşru bir hakimiyet kurulamaz. Doğu Guta'da, Kuzey Humus'ta ve şimdi de Suriye'nin güney batısında yaşanan bu senaryonun İdlib'de tekrar etmesini asla istemiyoruz’’ ifadelerine yer verdi.

Sözcü Hami Aksoy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Putin'le 14 Temmuz günü yaptığı görüşmede rejimin İdlib'i hedef alması halinde bunun Astana anlaşmasının ihlali anlamına gelebileceği ikazında bulunduğunu anımsattı.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal