Haber 365
Haberlere Hızlı Erişin Son Dakika Haberleri ve Gelişmeleri Anında, Herkesten Önce Öğrenmek İçin;
Takip Et

Türkiye'den ABD'ye Jet Yanıt

Dışişleri Bakanlığı, ABD Dışişleri Sözcüsü'nün Afrin'de sivil halkın evlerine dönemediği yönünde yapılan yersiz sözlerine yanıt verdi.

05.05.2018-15:53 - (Son Güncelleme: 05.05.2018-15:45) Türkiye'den ABD'ye Jet Yanıt

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Afrin halkının geri dönüşüne izin verilmediği yönünde yapmış olduğu açıklamasının sorulması üzerine, " Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü 3 Mayıs tarihli basın toplantısında Zeytin Dalı Harekatı hakkında PYD/YPG terör örgütünün karalama kampanyasının etkisi altında kalarak, teyid edilmemiş varsayımlar üzerinden talihsiz bir açıklama yapmıştır. İfadelerini kullandı.

"DÖNÜŞLERİ ENGELLEYEN YPG'NİN KENDİSİDİR"

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü'nün Afrin halkının geri dönüşüne izin verilmediği yönünde yaptığı yersiz açıklamasına ilişkin soruya şu yanıtı verdi:

" Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü 3 Mayıs tarihli basın toplantısında Zeytin Dalı Harekatı hakkında PYD terör örgütünün karalama kampanyasının etkisi altında kalarak, teyid edilmemiş varsayımlar üzerinden talihsiz bir açıklama yapmıştır. Her şeyden önce, Afrin'e geri dönmek isteyen yerel halkı engelleyen PYD kendisidir. Anılan terör örgütü böylelikle Türkiye'ye karşı yürüttüğü kara propaganda faaliyetlerine malzeme devşirmeye çalışmaktadır.

GÜVENLİK TEHDİDİ OLUŞTURAN YPG'NİN YERLEŞTİRDİĞİ MAYINLARDIR

Diğer taraftan, PYD/YPG'nin şehire yerleştirdiği çok sayıdaki mayın ve el yapımı patlayıcının geri dönüşleri zorlaştıran bir güvenlik tehdidi oluşturduğu da vakıadır. Türkiye Afrin'deki durumu normalleştirmek ve yerel halkın güvenli şekilde geri dönüşünü kolaylaştırmak için çabalarını sürdürmektedir. Mevcut şartlar altında Afrin'deki insani durumun 'derin endişe' kaynağı olduğu iddiası tamamen temelsizdir. Suriye'nin kuzeyinde asıl endişe kaynağı müttefikimiz olarak bildiğimiz ülkelerin PKK/PYD/YPG'li teröristlerle sürdürdükleri işbirliğidir.

ÇAĞRININ MUHATABI TÜRKİYE DEĞİLDİR

Sözlerine devam eden Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy; Esasen, Zeytin Dalı Harekatı terörle mücadelenin sivillere zarar vermeden de yürütülebileceğini göstermiştir. İnsani yardım örgütlerinin Afrin'e geçişlerine izin verilmesi konusunda yapılan çağrının muhatabı da Türkiye değildir. Zira, ülkemiz Birleşmiş Milletler'in Afrin'e yönelik insani yardım konvoyları için gerekli her türlü kolaylığı göstermektedir." İfadelerini kullandı

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın

 
DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal
Daha fazla içerik yok
;