Türkiye'deki Suriyeliler Bayram İçin Sınır Kapılarına Akın Etti

Ramazan bayramının gelmesi ile beraber Türkiye'deki Suriyeliler de bayramı ülkelerinde geçirmek için sınır kapılarına akın etti. Geçiş için başvuru yapan 76 bin Suriyeliden 50 bini sınırı geçti.

14.06.2018-13:48 - (Son Güncelleme: 14.06.2018-13:37) Türkiye'deki Suriyeliler Bayram İçin Sınır Kapılarına Akın Etti

Suriye'deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen Suriyeliler Ramazan Bayramı’nı ülkelerinde geçirmek için sınır kapılarına akın etti. Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı’nda yoğunluk meydana gelirken ülkelerine giriş yapmak için online başvuru gerçekleştiren 76 bin Suriyeli’den 50 bini aşkını Suriye’ye geçti. Sınır kapılarında yaşlılar için bavul taşımacılığı yapan Suriyeli resmi hamallar da 20 lira ücret mukabili kapılar arasında taşımacılık gerçekleştiriyor. Bayramlaşmaya giden Suriyelilerin bir bölümü “Savaş bitince ülkeme gideceğim” derken bazıları da orada evlerinin bile kalmadığını, Türkiye’yi ikinci evleri olarak kabul ettiklerini bildirdi.

DÖNÜŞ 26 HAZİRAN'DA

Ülkelerindeki savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyelilerin bir bölümü Ramazan Bayramı’nı topraklarında ve yakınlarıyla beraber geçirmek için ülkelerine giriş yaptı.

Bayramı Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yaptığı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekâtları ile emniyetli hale gelen başta Azez, Mare, Soran, Aktarin, Çobanbey, Afrin, Cerablus ve El Bab gibi bölgelerde yakınlarının yanında geçirmek için 18 Mayıs Cuma gününden sonra ülkelerine dönen Suriyelilerin sayısı 50 bini geçti. Geçişler dün akşam itibariyle son bulurken, dönüşler 26 Haziran ile 6 Temmuz tarihleri arasında olabilecek.

Öncüpınar Gümrük Kapısı önüne giden ve İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Jandarma Komutanlığı birimleri kontrolünde tampon bölgeye geçiş yapan Suriyeliler, sabah 08.00’da sırasıyla Göç İdaresi İl Müdürlüğü tarafından açılan merkezlere alınıyor. Burada işlemlerini tamamlayan Suriyeliler, Kilis Halk Sağlığı Müdürlüğü’nce açılan sağlık merkezinde 0-15 yaş grubundaki çocuklarının eksik aşılarını da yapılıyor. Sıcak havanın da etkisiyle zorlandığı görülen Suriyeliler, gümrük muhafaza birimlerinin kontrolünün sonrasında otobüslerle ülkelerine gidiyor. Suriyeliler, Esselame Gümrük Kapısı’nda kendilerini karşılayan yakınları tarafından alınarak evlerine götürülüyor.

Son Dakika Gündem Haberleri için aşağı kaydırın.

DNC Medya
DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr
YORUM YAZ..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Modal